România trece printr-un șoc termic în aceste zile, cu o diferență de 15 grade Celsius de la o zi la alta. Elena Mateescu, directorul ANM a spus în această seară, în direct la Antena 3 CNN, cum va fi vremea săptămâna viitoare.

Debutul lunii decembrie din această iarnă a fost unul foarte călduros pentru că în fiecare zi din cele trei zile au înregistrat recorduri ale temperaturilor minime sau maxime ca fiind cele mai ridicate valori pentru 1, 2, 3 decembrie de când e fac măsurători meteorologice în țara noastră.

Directorul ANM, Elena Mateescu a precizat, în această seară, în direct la Antena 3 CNN că, cea mai caldă zi a fost ieri, când la 45 de stații s-au înregistrat recorduri ale temperaturilor minime.

Potrivit acesteia, cel mai cald în această dimineață a fost la Constanța, 13,8 grade Celsius, cu toate acestea masa de aer rece a pătruns astăzi deja în jumătatea nordică a țării.

„Mâine, masa de aer rece va cuprinde și zona de sud, sud-est a țării, acolo unde temperaturile la scara întregii țări, vor caracteriza o vreme mai rece decât în mod obișnuit, pentru că mâine, 4 decembrie, maximele se vor situa, doar între -5 grade, până la 4 – 5 grade Celsius. Minimele vor fi preponderent negative, -11 grade, în depresiuni, până la cel mult 0-1 grade pe litoral”, a precizat Elena Mateescu.

Se pare că de miercuri revin și precipitațiile, chiar dacă mai cresc ușor temperaturile, de miercuri, ajungând până la 9 -10 grade nivelul maximelor.

„Vor fi predominant ninsori în zona monantă și nu excludem să avem lapoviță și ninsori în zonele mai joase pentru că traversăm o masă de aer foarte rece, care va fi de interes pe tot parcursul acestei săptămâni. Pe creste vântul va depăși 60, 80 km pe oră”, a spus directorul Agenției Naționale de Meteorologie.

2023 este în top trei dintre cei mai călduroși ani, în istoria măsurătorilor meteorologice, în țara noastră, a mai spus Elena Mateescu.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    More in Descoperă