Vremea va fi în continuare mai caldă decât normalul perioadei, până la finalul primei săptămâni, apoi temperaturile încep să scadă până la medii de 12 – 13 grade, potrivit prognozei pe două săptămâni transmisă luni de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Prognoza meteo în Banat
În primele două zile din interval, vremea va fi deosebit de caldă, cu o medie a valorilor maxime de 24 de grade și a minimelor în jurul a 12 grade.

Ulterior, deși valorile termice vor fi în scădere, vremea va fi în continuare mai caldă decât normalul perioadei, iar până la finalul primei săptămâni mediile valorilor diurne vor oscila în jurul a 19 grade, iar ale celor nocturne între 6 și 10 grade.

În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința să scadă continuu până la medii ale maximelor de 12…13 grade și ale minimelor de 4…5 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în prima zi a lunii noiembrie și după data de 4 noiembrie.

Prognoza meteo în Crișana
În prima săptămână din interval, valorile termice vor avea oscilații de la o zi la alta, dar vremea se va menține în general mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă.

Mediile valorilor diurne vor varia între 16 și 24 de grade, iar ale celor nocturne între 5 și 11 grade.

În a doua jumătate a intervalului de referință, temperatura aerului va avea tendința să scadă până la medii ale maximelor de 12…13 grade și ale minimelor în jurul a 4 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în prima zi a lunii noiembrie și după data de 4 noiembrie.

Prognoza meteo în Transilvania
În primele două zile din interval, vremea va fi deosebit de caldă, cu o medie a valorilor maxime de 22 de grade și a minimelor de 4…9 grade.

Ulterior, deși valorile termice vor fi în general în scădere, vremea va fi în continuare mai caldă decât normalul perioadei, iar până la finalul primei săptămâni mediile valorilor diurne vor oscila între 16 și 19 grade, iar ale celor nocturne între 3 și 9 grade.

În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința să scadă continuu până la medii ale maximelor de 10…11 grade și ale minimelor de 2…3 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în prima zi a lunii noiembrie și în intervalul 4-12 noiembrie.

Prognoza meteo în Maramureș
În primele două zile din interval, vremea va fi deosebit de caldă, cu medii ale maximelor în jurul a 22 de grade și ale minimelor de 8…11 grade.

Ulterior, până la finalul primei săptămâni, vor fi variații termice, dar vremea va rămâne în general mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă. Media regională a maximelor va fi de 15…19 grade, iar a minimelor de 5…10 grade.

În a doua jumătate a intervalului de referință, temperatura aerului va avea tendința să scadă continuu până la medii ale maximelor de 10…11 grade și ale minimelor în jurul a 3 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în prima zi a lunii noiembrie și după data de 4 noiembrie.

Prognoza meteo în Moldova
În ultimele zile din luna octombrie, valorile termice se vor situa peste mediile specifice perioadei, astfel încât se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, între 22 și 24 de grade și minime, în medie, între 7 și 10 grade.

La începutul lunii noiembrie temperaturile vor mai scădea și vor fi maxime în general de 16…18 grade și minime de 6…10 grade, urmând ca până la sfârșitul primei săptămâni din interval să se încălzească treptat și să se înregistreze maxime între 16 și 21 de grade și minime, în medie, între 6 și 11 grade.

În ultima săptămână din interval tendința temperaturii va fi de scădere treptată, astfel încât maximele estimate vor scădea de la 20 de grade până la 12 grade și minimele de la 11 grade până la 4 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în prima zi a lunii noiembrie și după data de 4 noiembrie.

Prognoza meteo în Dobrogea
În primele trei zile din interval, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, cu o medie a valorilor maxime de 23 de grade și a minimelor în jurul a 14 grade.

Ulterior, deși valorile termice vor fi în scădere, vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obișnuit pentru începutul lunii noiembrie, iar până la finalul primei săptămâni mediile valorilor diurne se vor situa, în medie, între 18 și 24 de grade, iar ale celor nocturne între 10 și 15 grade.

În a doua săptămână din interval, temperatura aerului va avea tendința să scadă treptat și, până spre sfârșitul acesteia, nu vor mai fi maxime care să depășească 15…16 grade, iar minimele vor fi în medie de 8…10 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată începând cu data de 3 noiembrie.

Prognoza meteo în Muntenia
În primele trei zile din interval, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă și se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, de 23…25 de grade și minime de 9…11 grade.

Ulterior, în prima săptămână din luna noiembrie, valorile termice vor fi în scădere, însă vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă.

Astfel, se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, între 18 și 23 de grade și minime între 7 și 11 grade.

În a doua săptămână din noiembrie, temperatura aerului va avea tendința să scadă treptat și vor fi la nivelul întregii regiuni maxime cuprinse între 14 și 20 de grade și minime între 4 și 9 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată începând cu data de 3 noiembrie.

Prognoza meteo în Oltenia
În primele trei zile din interval, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, cu o medie a valorilor maxime de 21…23 de grade și a minimelor între 9 și 11 grade.

Ulterior, în 2 noiembrie, valorile termice vor fi în scădere (maxime în jurul a 17 grade și minime de 6…7 grade), dar vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, iar până la finalul primei săptămâni mediile valorilor diurne vor fi, în medie, de 19…20 de grade, iar ale celor nocturne între 7 și 11 grade.

În a doua săptămână din noiembrie, temperatura aerului va scădea treptat și vor fi maxime, în medie, între 14 și 19 grade și minime între 4 și 10 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în prima zi a lunii noiembrie și după data de 4 noiembrie.

Prognoza meteo la munte
În primele două zile din interval, vremea va fi deosebit de caldă pentru sfârșitul lunii octombrie și se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, de 15…16 grade și minime de 5…7 grade.

Ulterior, în prima zi din noiembrie, se va resimți o scădere a temperaturilor și vor fi maxime, în medie, în jurul a 8 grade și minime în jurul a 1 grad, urmând ca până la finalul primei săptămâni din noiembrie să se înregistreze maxime, în medie, între 9 și 12 grade și minime între 2 și 6 grade.

În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința să scadă continuu până la medii ale maximelor de 4…6 grade și ale minimelor de -1…3 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în prima zi a lunii noiembrie și după data de 4 noiembrie.

Ciclonul care va lovi România! ANM a făcut anunțul chiar acum: Urmează o schimbare

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    More in Agromedia