Prognoză pentru luna octombrie 2023: Temperaturile vor fi în general mai mari decât cele normale multianuale.

Prognoză pentru luna octombrie 2023: Weekend-ul începe cu temperaturi de vară, dar începând de duminică vremea se va răci ușor în jumătatea nordică a țării, iar local vor fi și câteva ploi trecătoare.

Începând din timpul nopții și pe parcursul zilei de duminică, 1 octombrie, un front atmosferic va traversa jumătatea nordică a țării, iar vremea se va răci ușor.

Deoarece masa de aer va fi săracă în umezeală, frontul va aduce doar câteva ploi trecătoare, îndeosebi în Maramureș, Transilvania, Moldova și în zonele de munte.

De asemenea, în nordul și centrul Moldovei, iar spre seară, local, și în estul Munteniei, vor fi unele intensificări ale vântului, cu rafale de până la 50 – 60 km/h.

În schimb, sudul țării se va bucur de o încă o zi caldă și frumoasă. În București, mercurul din termometre va urca până la 28 – 29 de grade.

Luni, aerul rece va ajunge și în regiunile sudice, dar începând de marți se va încălzi din nou. Weekend-ul următor ar putea fi mult mai rece în toată țara, cu temperaturi sub 20 de grade.

Prognoza meteo octombrie 2023: Săptămâna 02.10.2023 – 09.10.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-estice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în toată ţara, îndeosebi în regiunile vestice.

Prognoza meteo octombrie 2023: Săptămâna 09.10.2023 – 16.10.2023

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade în toate regiunile.

Prognoza iarna 2023-2024: Primii fulgi vor cădea în octombrie
Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sud-vestice şi la munte.

Prognoza meteo octombrie 2023: Săptămâna 16.10.2023 – 23.10.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice şi estice.

Un nou vortex polar se formează în stratosferă. Avertismentul climatologilor pentru iarna 2023-2024. Când va cădea prima zăpadă

Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile sudice şi sud-estice, în timp ce în restul teritoriului cantităţile de precipitaţii se vor situa în limite normale pentru această săptămână.

Prognoza meteo octombrie 2023: Săptămâna 23.10.2023 – 30.10.2023

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade în toată ţara, dar mai ales în regiunile sudice şi sud-estice.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână la nivelul întregii ţări.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    More in Agromedia