Descoperă

Prognoza meteo noiembrie 2021. Cum va fi vremea în ultima lună de toamnă

Prognoza meteo noiembrie 2021. Cum va fi vremea în ultima lună de toamnă
Prognoza meteo noiembrie 2021. Cum va fi vremea în ultima lună de toamnă

Luna noiembrie este cunoscută și sub denumirea populară de brumar și este ultima lună de toamnă. În 2021, veștile meteorologilor legate de luna noiembrie sunt foarte bune, temperaturile fiind situate ușor peste valoarea normală a perioadei.

Luna noiembrie se numește popular brumar pentru că aceasta este perioada brumei și momentul în care gospodarii pun totul la punct înainte de venirea iernii.

Cu excepția anilor bisecți, noiembrie începe în aceeași zi a săptămânii ca și luna februarie și în aceeași zi a săptămânii ca luna martie, fără excepție.

Vremea în prima jumătate a lunii noiembrie

Conform specialiștilor ANM, în luna noiembrie, regimul pluviometric va fi deficitar pe întreg teritoriul, cu precădere în zonele montane.

Săptămâna 01.11.2021 – 08.11.2021

În prima săptămână a lunii noiembrie, valorile termice vor fi mai mari decât normalul perioadei, pe tot teritoriul României. Cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra în zonele nord-estice şi la munte.

În ceea ce privește cantitatea de precipitații, prima săptămână a lunii noiembrie va aduce un deficit în majoritatea zonelor, în special în sudul și sud-estul teritoriului.

Prognoza meteo noiembrie 2021. Cum va fi vremea în ultima lună de toamnă

Săptămâna 08.11.2021 – 15.11.2021

Cea de-a doua săptămână a lunii noiembrie va veni cu valori termice medii mai ridicate decât normalul perioadei, în toată țara. Regimul pluviometric va rămâne deficitar în sudul și sud-estul teritoriului.

În restul României, cantitățile de precipitații vor fi normale pentru acest moment al anului.

Prognoza meteo în cea de-a doua jumătate a lunii noiembrie

Săptămâna 15.11.2021 – 22.11.2021

În cea de-a treia săptămână a acestei luni se vor înregistra temperaturi medii în conformitate cu normalul perioadei, pe întreg teritoriu al României. Cantitățile de precipitații vor fi normale pentru acest moment al anului, excepție făcând regiunile sudice şi sud-estice unde va fi deficitar.

Conform specialiștilor ANM, ninsorile vor ajunge și în România în cea de-a doua lună de iarnă. Astfel, în ianuarie vremea va fi geroasă, în special în Maramureş, Moldova şi Transilvania.

Următoarea perioadă va aduce furtuni la nivelul continentului european, în special în sudul Franţei, Spaniei sau Portugaliei.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă