Descoperă

Prognoza Meteo august 2021. Cum va fi vremea în ultima lună de vară

Prognoza Meteo august 2021. Cum va fi vremea în ultima lună de vară
Prognoza Meteo august 2021. Cum va fi vremea în ultima lună de vară

Luna august, cunoscută popular sub numele de Augustru, Măselar, Gustar, Secerar vine cu temperaturi caniculare, în toată țara, anunță specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie.

Prognoza meteo august 2021

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarea lună. Astfel, în prima parte a lunii august, temperaturile vor fi mult mai ridicate decât normalul perioadei, anunță meteorologii. România se va confrunta cu un val de caniculă, însă, către mijlocul lunii, se anunță ploi cu furtuni și descărcări electrice.

Vremea va fi caniculară în special în partea de sud și de vest a țării. În zona de nord și de nord-est cantitățile de precipitații vor fi excedentare.

„Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs” a comunicat Administrația Națională de Meteorologie.

Vremea pe săptămâni

Prognoza Meteo august 2021. Cum va fi vremea în ultima lună de vară

Săptămâna 1-7 august

Temperaturile înregistrate în această perioadă vor fi mult mai ridicate decât de obicei, în special în zona de sud-vest a României. Ploile abundente își vor face apariția în partea de nord a teritoriului.

Către finalul perioadei, temperaturile vor ajunge către normalul intervalului, în toate regiunile. În zona de nord și în zonele montane, cantitățile de precipitații vor fi excedentare.

Săptămâna 7-14 august

În această perioadă din calendar, regimul pluviometric înregistrat va fi normal, în toată țara. Temperaturile se apropie de valorile normale ale acestui interval, conform specialiștilor ANM.

Săptămâna 14-21 august

Vremea rămâne stabilă în majoritatea teritorului, cu temperaturi normale pentru această perioadă și cantități de precipitații excedentare în zone izolate.

Săptămâna 21-27 august

În zona de sud-vest a țării se estimează temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei, conform specialiștilor ANM. De asemenea, în zona de vest a țării, cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare. În restul regiunilor, regimul pluviometric înregistrat se apropie de cel normal.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă