Administrația Națională de Meteorologie a prezentat prognoza meteo pentru ultima săptămână din luna ianuarie. Specialiștii susțin că, la începutul perioadei, temperaturile vor fi ușor scăzute, urmând să revină la normal către începutul lunii februarie.

Vremea în Banat, Crișana și Transilvania

Prognoza meteo Banat

Temperaturile vor alterna în această săptămână în Banat. În timpul zilei, valorile termice medii se vor situa între 0 și 4 grade, iar noaptea între -7…-4 grade. Către finalul lunii, temperaturile vor crește ușor, ajungând până la 4 – 6 grade Celsius ziua, și -5…-2 grade noaptea. După data de 27 ianuarie, se vor înregistra și precipitații.

Prognoza meteo Crișana

În această perioadă, temperaturile înregistrate în Crișana vor avea maxime cuprinse între 2-4 grade și valori termice minime cuprinse între -5…-2 grade Celsius. Se așteaptă precipitații după data de 27 ianuarie.

Vremea în Transilvania

Ultima săptămână din luna ianuarie a acestui an va veni cu temperaturi normale în Transilvania. Valorile maxime vor fi cuprinse între 0-2 grade Celsius, iar cele minime între  -8…-5 grade. Și în Transilvania sunt așteptate precipitații după data de 27 ianuarie.

Vremea la munte și în Maramureș

Vremea în Maramureș

Valorile termice vor ajunge la normalitate în Maramureș, după o perioadă în care vremea a fost geroasă. Către finalul lunii ianuarie, valorile maxime vor fi cuprinse între 0 și 2 grade Celsius, iar cele minime între 7…-4 grade.

Vremea la munte

Iubitorii de zăpadă sunt așteptați la munte în perioada următoare, mai ales după data de 27 ianuarie atunci când sunt așteptate precipitațiile. Vremea va fi geroasă, fără valori pozitive. Maximele vor fi cuprinse între -6…-4 grade Celsius, iar minima poate atinge și -10 grade Celsius.

Prognoză meteo 24 - 31 ianuarie 2022 pe regiuni. Unde va ninge în România

Prognoza meteo în Moldova și Dobrogea

Vremea în Moldova

Meteorologii anunță că există o mare probabilitate a apariției precipitațiilor către finalul perioadei, îndeosebi datorită faptului că vremea va suferi o ușoară încălzire în timpul zilei. Valorile termice maxime se vor încadra între -5…-2 grade, iar cele minime între -8…-6 grade.

Prognoza meteo în Dobrogea

După ce vremea a fost mult mai călduroasă decât normalul perioadei, către finalul lunii ianuarie valorile termice vor atinge temperaturi maxime cuprinse între 0-3 grade și minime între -5 și -2 grade. Cantitatea de precipitații rămâne deficitară și în următoarele zile.

Vremea în Muntenia și Oltenia

Prognoza meteo Muntenia

În ultima săptămână a lunii ianuarie, recipitațiile rămân deficitare în această regiune a țării, cu temperaturi maxime cuprinse între 4-6 grade și minime de -4 grade Celsius.

Vremea în Oltenia

Temperaturile diurne în Oltenia depășesc cu mult normalul perioadei, cu valori termice cuprinse între 5-6 grade și valori termice minime de -4 grade. Cantitatea de precipitații rămâne deficitară la finalul lunii ianuarie.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.

    More in Descoperă