Gardul electric este o alegere din ce in ce mai des intalnita in cazul crescatorilor de animale. Protectia si garantia pe care o ofera un astfel de sistem in fata factorilor negativ este impresionanta. De altfel, tocmai acestea sunt si motivele principale pentru care oamenii aleg sa imprejmuiasca tarcurile animalelor domestice cu un gard electric.

Functionalitatea gardului electric este la fel de simpla precum montajul. Gardul electric nu are scopul de a rani in vreun fel animalele domestice sau animalele salbatice care se apropie de proprietatea dumneavoastra. Scopul unui astfel de gard este de a le tine pe ambele la distanta, fara a le pune in vreun fel in pericol sanatatea.

Iata principalele elemente din care este format un astfel de mecanism:

  1. Generatorul de impulsuri. Gardul electric functioneaza in baza acestor generator de impulsuri. Impulsurile sunt transmise catre animale, de ambele parti ale gardului si le va tine la distanta pe toata perioada in care este conectat la o sursa de electricitate. Principalul detaliu relevant in alegerea generatorului de impulsuri este tipul de blana sau par al animalelor pe care doriti sa le protejati sau indepartati.

  2. Firul conductor. Tipul de conductor trebuie ales in functie de greutatea animalelor pe care le cresteti. Exista o diferenta intre acesti conductori data de rezistenta la rupere, de la mic, la mediu si mare.

  3. Stalpii. Stalpii de rezistenta ai gardului trebuie amplasati la diferite distante, in functie de animalele pe care le aveti pe proprietate. De asemenea, acestia trebuie sa fie suficient de rezistenti si bine montati pentru a nu exista riscul de rupere sau darmare.

Gard electric vaci – solutia ideala pentru crescatorii de bovine

Vacile sunt animale domestice pe care oamenii le cresc fie pentru productie proprie, fie pentru a vinde lapte, derivate din lapte sau carne. Fermierii care au animale domestice stiu cata munca se afla in spatele unui produs sanatos si calitativ. Astfel, teama ca animalele sa fie puse in pericol este cu atat mai mare, cu cat pierderea este una semnificativa.

Gardul electric pentru vaci este special adaptat pentru ca acestea sa nu depaseasca proprietatea dumneavoastra sau spatiul destinat lor. Pentru a se hrani si pentru a cauta cea mai buna iarba, acestea s-ar putea plimba kilometri intregi. In lipsa unui gard electric pentru vaci, acestea s-ar putea pierde, ar putea fi atacate de animale salbatice sau s-ar putea hrani de pe teritoriul vecinilor.

Niciuna dintre situatiile mentionate anterior nu este dezirabila pentru un crescator de animale pentru ca toate ar aduce extrem de multe neplaceri. Alegerea gardului special pentru vaci inseamna o atentie deosebita acordata atat tipului de conductor, cat si generatorului de impulsuri. Fiecare detaliu este relevant pentru ca un astfel de gard sa dea cu adevarat rezultate.

Generatorul de impulsuri poate fi de putere mica sau medie pentru ca firul de par al vacilor este scurt. Pe de alta parte, conductorul trebuie sa fie de mare rezistenta la rupere pentru ca vacile au o greutate impresionanta.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.