Din cele mai vechi timpuri, popoarele lumii au folosit plantele fie pentru a lecui diferite boli, fie pentru a alunga răul, urâtul, ghinionul și paguba din casă. Iată care sunt cele mai folosite plante.

Leușteanul îndepărtează răul

Una dintre plantele cu mare efect asupra energiilor negative este leușteanul, despre care bătrânii spun că alungă răul și ielele. Se crede că planta are cea mai mare putere în preajma Rusaliilor, când se obișnuiește să fie împodobite cu leuștean ferestrele și ușile caselor, iar la icoane se pun coronițe.

Dacă este purtat la brâu de femei, alungă răul și infertilitatea. În ceea ce privește boabele de muștar, purtate de credincioși avestea țin la distanță accidentele.

Demonii se tem de pelin

Folosită atât pentru a ține bolile la distanță, pelinul este și planta de care se tem demonii. Pentru a fi apărat de farmece și blesteme, busuiocul este folosit de preoți la slujbe.

Tot din bătrâni se spune că omagul, prin puterile sale magice, este planta care apără omul de necurăție. Pe lângă faptul că prezice viitorul, sânzienele sunt cele care dezleagă orice blestem sau farmec. Ținute sub așternut, florile de sunătoare apără de duhurile rele și oferă liniște celor care le au în casă.

Macul ține la distanță farmecele

La rândul său, lavanda înlătură problemele legate de dragoste, fertilitate și căsătorie. Nu în ultimul rând, uleiul din lemn de santal este folosit în meditație, în rugăciuni, se arde în ritualurile de alungare a duhurilor și gândurilor rele, întrucât protejează omul. Dacă macul are puterea de a ține la distanță farmecele, mătrăguna poate prevesti viitorul, iar angelica înlătură ghinionul și aduce sănătate celui care o consumă.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.

    More in Descoperă