Un startup din Paris a modificat genetic o plantă de apartament pentru a curăța aerul la fel de eficient ca 30 de purificatoare de aer electrice.

Prima plantă a startup-ului francez, Neo P1, lucrează mână în mână cu microbiomul propriu al companiei, situat în solul de lângă rădăcinile plantelor.

Neoplantele vizează în mod specific un grup de poluanți ai aerului din apartament, care nu pot fi captați eficient de purificatoarele tradiționale de aer. Majoritatea purificatoarelor de aer se concentrează pe particule, dar este mai greu să abordezi compușii organici volatili (COV).

De aceea, neoplantele se concentrează pe două categorii de COV – formaldehidă (HCHO) și benzen, toluen, etilbenzen și xilen (BTEX).

Acești poluanți provin din poluarea exterioară, dar și din materiale care sunt folosite în construcții, precum vopselele și substanțele chimice. Gătitul și fumatul pot favoriza, de asemenea, poluarea aerului din încăperi.

”Planta noastră poate capta cele patru componente principale care provoacă poluarea aerului acasă, dar îl poate transforma și în ceva util, deoarece poate deveni materie vegetală”, a declarat Lionel Mora, cofondatorul startup-ului, citat de techcrunch.com.

Deși organismele modificate genetic nu sunt noi, compania spune că aplicarea acestor metode pe plantele de apartament este nouă.

Așadar, în timp ce adaugă culoare încăperii în care le așezi, neoplantele mențin în mod activ aerul mai curat decât 30 de purificatoare de aer.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *