Apariția mucegaiului este o problemă cu care se confruntă majoritatea oamenilor. Anotimpurile reci și umede, spațiile neaerisite și gradul de umiditate din aer sunt factori care duc la apariția mucegaiului. Dulapul cu haine este fix un asemenea spațiu afectat de mucegai și miros neplăcut, mai ales dacă s-au adăugat obiecte umede.
Deși există produse în comerț care ar avea rolul de a îndepărta mucegaiul. există variante naturale care nu doar că sunt mult mai ieftine, ci și mult mai sănătoase.
Cum putem îndepărta mucegaiul din dulapuri
Primul pas pentru îndepărtarea mucegaiului este scoaterea tuturor hainelor din dulap, depistarea locului de formare al mucegaiului și eliminarea acestuia. Hainele trebuie spălate și uscate foarte bine pentru a nu crea umezeală din nou.
Mucegaiul poate fi curățat folosind o combinație dintre apă și oțet. Lăsați spațiul să se usuce bine și să se aerisească. De asemenea, pentru îndepărtarea mirosului neplăcut, vă puteți folosi de o plantă care crește foarte ușor în ghiveci și care se regăsește în majoritatea gospodăriilor: rozmarinul.
Pentru un rezultat optim, puneți în fiecare colț al dulapului câte o crenguță de rozmarin. Astfel, veți îndepărta mirosurile neplăcute și veți ține mucegaiul la distanță.
Alte metode naturiste de a îndepărta mucegaiul din casă
Petele de mucegai din casă nu trebuie acoperite. Deși sunt extrem de inestetice, pereții sau dulapurile au nevoie de aerisire pentru a îndepărta umezeala.
De asemenea, un alt truc este să evitați uscarea hainelor într-un spațiu neaerisit. Această acțiune crește gradul de umiditate din aer și creează un mediu propice dezvoltării mucegaiului.
Un alt ingredient cheie pentru îndepărtarea mucegaiului este bicarbonatul de sodiu. Se presară un strat de bicarbonat peste zona afectată, lăsându-l să acționeze timp de două ore. După această perioadă, se îndepărtează cu o perie.
Sarea de mare este o altă variantă simplă. Aceasta îndepărtează mucegaiul și elimină mirosurile neplăcute. Puneți sare de mare în câteva recipiente deschise: aceasta va atrage umezeala. Schimbați sarea o dată pe lună.