Frumoasa petunie este una dintre cele mai apreciate flori de către grădinari, iar acest lucru este ușor de explicat:

Ea decorează grădina cu florile sale mici, dar colorate și delicate. Pentru a face ca planta să arate cât mai bine, va trebui, desigur, să cunoașteți câteva trucuri și detalii atunci când o creșteți dintr-un fir mic de răsad.

Ce trebuie să faceți pentru a obține o înflorire luxuriantă și o creștere uniformă a petuniei dvs.?

În starea prezentată în imaginea de mai jos (un răsad crescut), petunia a dat deja primele flori, care se află chiar la capătul primelor ramuri.

În partea superioară există câteva ramuri de ordinul doi, dar acestea nu sunt în creștere, ceea ce reprezintă cheia pentru o înflorire și o dezvoltare luxuriantă și uniformă a plantei.

În acest moment, când petunia este suficient de matură, trebuie să o copiliți. Și anume să tăiați fiecare ramură veche, fără excepții.

Astfel, ramurile din al doilea rând vor începe să crească rapid și activ.

Dacă unele dintre ramuri sunt prea scurte, lăsați-le să crească și apoi tăiați-le.

Ulterior, oferiți petuniei mai mult spațiu și mai multe substanțe nutritive, pentru ca aceasta să își mărească masa verde.

Pentru a face acest lucru, replantați-o într-un ghiveci mare (de cel puțin 4 litri, dar puteți lua și unul de 5-8 litri).

Udați petunia cu un îngrășământ cu conținut de azot, care îi va oferi substanțele de care are nevoie pentru a produce verdeață.

Ulterior, mai udați petunia cu îngrășământ, dar în cantități reduse la jumătate.

Într-un timp foarte scurt, planta va crește în mod uniform o masă verde și luxuriantă!

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *