Descoperă

Pătrunjelul și mărarul, adevărate medicamente naturale! Ce beneficii aduc și cum pot fi folosite

Disponibile în orice piață și folosite la orice mâncare, proprietățile mărarului și pătrunjelului sunt de multe ori trecute cu vederea, când, de fapt, acestea sunt adevărate medicamente naturale care îți pot completa farmacia naturistă. Experții spun că acestea nu sunt doar banale condimente ci au proprietăți medicinale unice.

Pătrunjelul și mărarul, ajutor în sănătate

Pătrunjelul și măruarul, cele două condimente, sunt gustoase și pline de vitamine. Se spune că pătrunjelul are de patru ori mai multă vitamina C și conține chiar mai mult fier decât spanacul. Mai mult, are un rol curativ și te scapă de durerile de dinți. Dacăte dor dinții din cauza cariilor poți sfărâma o rădăcină de pătrunjel până devine pulbere ca apoi să o amesteci cu puțină sare. Pasta obținută poate fi aplicată pe dinte pentru a ameliora durerea.

Pătrunjelul ajută sistemul imunitar și combate tumorile

Cei care își doresc o revitalizare a organismului pot urma o cură cu salată de pătrunjel timp de două saptămâni. Aceasta se prepară dintr-o legătură de pătrunjel proaspăt la care se adaugă ulei de măsline și suc de lămâie. Mai mult, de curând, specialiștii au realizat că frunzele de pătrunjel pot împiedica apariția tumorilor canceroase. Tot ce aveți de făcut pentru a activa acest scut al organismului este să îl mâncați crud și proaspăt. Mai mult, această pantă are grijă de inima ta și este recomandată în cazul insuficiențelor cardiace.

Mărarul are numeroase calități terapeutice și nutritive

Mărarul pare să fie de asemenea o plantă cu adevărat excepțională cunținând fibre, fier, magneziu, potasiu, fosfor, cupru, vitamine (A, B1, B2, B3, C, E, PP). Mai mult, este de mare ajutor femeilor, în cazul problemelor feminine. Acesta are proprietăţi diuretice, previne apariţia celulitei şi combate retenţia de apă! Mai mult, seminţele de mărar conţin calciu, fiind benefice împotriva osteoporozei. de asemenea, mărarul reglează ciclul menstrual și luptă împotriva dereglărilor. Nu în ultimul rând, experții spun că mărarul stimulează lactația, mamele de bebeluși trebuind să consume mai mult în această perioadă. Se spune că îmbunătățește calitatea laptelui matern.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    More in Descoperă