Știri Agricole

Pansament natural pentru vinete, de la plantare pana la culegerea lor

Pansament in timpul plantarii, in perioada de inflorire, pana atunci cand fac fructe

Fertilizarea in timpul plantarii

Adaugati 1 lingurita de superfosfat, 1-2 mana de compost si aceeasi cantitate de cenusa de lemn in gaura. Dupa plantare, se pune fan sau paie pe sol, asa se pastreaza umiditatea mai bine, nu creste iarba, iar vietuitoarele pot afana solul cum trebuie.

In perioada de inflorire a vinetelor face un pansament organic. Se pregateste in avans. Va necesita:

-gunoi de grajd proaspat – 0,5 galeti de 8 l;
-cenusa de lemn – o cutie de 1 litru;
-urzica sau verdeata tocata – o galeata de 8 litri.

Am pus totul intr-un butoi de 50 de litri, l-am umplut cu apa si l-am acoperit cu un capac. Periodic (cand imi amintesc) amestec. Dupa 5-8 zile, amestecul minune este pregatit. Am turnat 2 litri din compozitia finalizata in galeata de 8 litri, adaug 6 litri de apa si ud vinetele. De obicei se recomanda sa dai 1 litru sub tufa, dar daca este foarte cald, puneti mai mult.

Dupa inca o saptamana, tratez din nou vinetele cu sulfat de potasiu, pansamentul ramane neschimbat pana la a doua sau a treia saptamana de fructificare. Din acest moment, incep sa stropesc cu sulfat de potasiu (1 lingurita la 10 litri de apa).

Daca toamna este deja in prag si exista inca fructe necoapte pe tufisuri, este necesar sa le ajutati sa se coaca – imbracarea superioara a fosforului pe frunza este exact ceea ce au nevoie plantele.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.