Schema de ajutor pentru facturile de gaz și energie electrică va intra în vigoare la data de 1 aprilie 2022 și va avea valabilitate timp de un an. Conform primelor informații, în cazul consumatorilor casnici, prețul va fi platonat în funcție de consum, fără a exista și alte compensări.

Proiectul este la stadiul de draft

În cursul zilei de 10 martie 2022, Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că va fi aprobată ordonanţa de urgenţă cu privire la schema de ajutor la energie electrică şi gaze naturale.

„Astăzi, la Guvern, am avut o întâlnire pentru măsurile pe care le vom aplica începând cu data de 1 aprilie pe energie, o întâlnire la care au participat Autoritatea de Reglementare în Energie şi actorii din piaţă – furnizorii şi distribuitorii”, a declarat Ministrul Energiei, Virgil Popescu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, joi, 10 martie.

O nouă schemă de ajutor pentru facturile de gaz și energie electrică va intra în vigoare de la 1 aprilie. Cum vor fi susținuți românii

Prețul gazelor va fi plafonat

Prețul gazelor va fi plafonat, însă prețul nu a fost stabilit. În draftul proiectului, totuși, există mențiunea că prețul va fi plafonat doar în cazul în care gazele provin exclusiv din producția internă.

“Ministerul Energiei avea finalizată partea de ordonanţă de urgenţă cu privire la măsurile pe care premierul le-a şi prezentat. Până mâine aşteptăm de la Autoritatea de Reglementare să integrăm în ordonanţa de urgenţă nişte lucruri care se referă la tarifele de reglementare.

Finalizăm consultarea în cursul acestui weekend cu toţi actorii din piaţă, iar săptămâna viitoare vrem să aprobăm această ordonanţă de urgenţă, în aşa fel încât începând cu 1 aprilie să avem în funcţiune noua schemă de ajutor pentru români la preţul energiei electrice şi a gazelor naturale”, a completat Ministrul Energiei, Virgil Popescu, conform antena3.ro.

În luna ianuarie a anului curent, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că va plafona prețul la gaz și la energia electrică în perioada 1 februarie – 31 martie, ajungând la un preț de 0,8 lei pe kW, cu o creștere a consumului de la 300 la 500 de kWh.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.