Știri Agricole

O lună iulie istorică! Ce spun meteorologii AccuWeather și prognoza șefei ANM. Se anunță călduri extreme, inclusiv în București

Meteorologii AccuWeather anunță o lună iulie fără precedent în România. Temperaturile vor fi extrem de ridicate în București.

În data de 1 iulie 2024, temperaturile vor ajunge la 39 de grade Celsius în Capitală, cu minime de 22 de grade. Prima săptămână de foc va continua cu 38 de grade (marți), 34 de grade (miercuri), 36 de grade (joi), 34 de grade (vineri) și un week-end ușor mai „blând”, cu 34 de grade.

În săptămâna 8-14 iulie, potrivit meteorologilor Accuweather, temperaturile se vor situa undeva la 30 de grade Celsius.

Mai cald va fi în 15-21 iulie, cu maxime de 32 de grade Celsius. Trendul se va menține canicular și pe sfârșitul lunii iulie, cu 30-31 de grade Celsius.

Și directorul ANM Elena Mateescu a prezentat prognoza meteo pentru luna iulie. Toate coluțurile țării vor fi afectate de temperaturi de peste 35 de grade.

„Va fi la sfârșit de iunie o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, mâine vor fi deja valori de până la 35 de grade Celsius, iată că ne apropiem din nou în Câmpia Română de pragul unei zile de caniculă, pentru ca ziua de 30 iunie, ultima zi din prima lună de vară din acest an, să vorbim din nou de val de căldură în extindere și în intensificare la nivelul întregii țări, pentru că va fi caniculă în cea mai mare parte a Banatului, Olteniei, Munteniei, local în Crișana, Transilvania și Moldova și nu în ultimul rând partea continentală a Dobrogei, valorile de temperaturi la niveul maximelor situându-se până la 37 de grade Celsius, respectiv 30 – 37 de grade.

Prima zi din luna lui Cuptor va fi, de asemenea, caracterizată de valori de temperaturi în creștere, valul de căldură va persista în majoritatea regiunilor. Este posibil să consemnăm deja 38 de grade în Câmpia Română, în partea de Sud a țării.

Nopțile vor fi tropicale și e posibil ca pe parcursul săptămânii viitoare, mai ales în a doua parte, să ne apropiem de ceea ce a ar fi normal pentru o lună iulie în țara noastră. De altfel, actualizarea estimărilor pentru luna lui Cuptor indică o probabilitate ridicată ca fiecare săptămână să înregistreze temperaturi peste ceea ce ar fi normal pentru o lună iulie în țara noastră”, a dezvăluit Elena Mateescu, director ANM, la România TV.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.