Agromedia

Noua stațiune din România unde poți merge la băi. Cât costă biletul pentru o zi

România are o nouă stațiune balneară. Autoritățile au investit aici opt milioane de euro, iar turiștii se bucură din plin de servicii.

Cea mai nouă stațiune balneară din România a înregistrat un succes uluitor în primul său an de funcționare. Autoritățile au încasat deja două milioane de euro, investiția fiind de opt milioane de euro.

Cu o istorie în turismul balnear ce depășește un secol, Ocna Mureș, din județul Alba a fost renumită pentru tratarea unei game variate de afecțiuni, de la cele reumatice, locomotorii și neuropsihice la cele ginecologice. Însă, în ultimele două decenii, a fost nevoie de o revitalizare, iar inaugurarea Băilor Sărate a adus o schimbare semnificativă.

Serviciile balneare au putut fi, din nou, disponibile publicului în luna mai 2023. A fost o inițiativă de amploare întreprinsă în parteneriat de Consiliul Județean Alba și Consiliul Local Alba Iulia.

„Afluxul mare de turiști a adus după sine încasări frumoase, bani din care putem reinvesti în dotări care să ducă la un confort sporit turiștilor care trec pragul băilor”, a declarat Silviu Vințeler, primarul orașului Ocna Mureș.

Printre planurile viitoare se numără extinderea vestiarelor, instalarea panourilor solare pentru încălzirea apei în bazine și construirea unui Aqua Parc, finanțat 50% din fonduri europene și 50% din fonduri asigurate de Consiliul Județean Alba și orașul Ocna Mureș. De asemenea, se intenționează construirea unui hotel pentru a satisface cererea tot mai mare din industria turismului.

Cu aproximativ 70 de angajați, societatea care gestionează Băile Sărate Ocna Mureș are o varietate de tarife, cu cel mai scump bilet la 70 de lei pentru o zi întreagă în weekend și 60 de lei în timpul săptămânii pentru un adult, potrivit ocnamuresonline.ro.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Agromedia