Prognoza meteo în Banat
La începutul săptămânii, valorile termice se vor situa ușor sub mediile climatologice specifice perioadei, astfel că media maximelor termice va fi de 18…21 de grade, iar cea a minimelor se va situa în jurul a 11 grade în prima noapte, apoi va coborî până spre 5…8 grade. Va urma un proces de încălzire treptată până spre mijlocul intervalului de prognoză, când maximele vor atinge în medie 27…28 de grade, iar minimele 11…13 grade. Ulterior, media valorilor de temperatură maximă va scădea din nou până spre 17…19 grade, iar cea a minimelor până spre 6…8 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în primele două zile din interval și după data de 16 octombrie.

Prognoza meteo în Crișana
Vremea va fi în încălzire treptată, de la o medie a maximelor termice de 16 grade în prima zi, până la 26…27 de grade în data de 14 octombrie. Media minimelor va fi în scădere în data de 11 octombrie, când se va situa în jurul valorii de 5 grade, apoi va urca treptat până în data de 17 octombrie, până spre 11…12 grade. Ulterior, vremea se va răcori cu aproximativ 4 grade, iar media temperaturilor maxime va avea variații, în general, între 15 și 18 grade, iar cea a minimelor între 5 și 7 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată la începutul intervalului și după data de 16 octombrie.

Prognoza meteo în Transilvania
Până în data de 14 octombrie vremea se va încălzi, astfel că maximele termice vor ajunge, în medie, până la 24…25 de grade și se vor situa peste mediile climatologice specifice perioadei. Media minimelor va avea alternanțe în primele nopți, când se va situa între 2 și 5 grade, apoi va crește treptat până în data de 17 octombrie, până la 7…9 grade. Vremea se va răcori ulterior, astfel că până la finalul intervalului de prognoză media temperaturilor maxime va oscila între 14 și 16 grade, iar a minimelor între 2 și 4 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată la începutul intervalului și după data de 16 octombrie.

Prognoza meteo în Maramureș
Vremea va fi în încălzire treptată, de la o medie a maximelor termice de 12 grade în prima zi, până la 24…25 de grade în data de 14 octombrie. Media minimelor va avea alternanțe în primele nopți, când se va situa între 1 și 5 grade, apoi va crește treptat până în data de 17 octombrie, până la 8…10 grade. Ulterior, vremea se va răcori, astfel că media temperaturilor maxime va avea variații, în general, între 14 și 17 grade, iar cea a minimelor între 3 și 6 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în primele două zile ale intervalului, precum și după data de 15 octombrie.

Prognoza meteo în Moldova
În primele două zile ale intervalului vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit, cu o medie a valorilor termice diurne de 13…14 grade și de 2…5 grade pentru valorile nocturne. Încălzirea estimată pentru perioada 12 – 15 octombrie va fi semnificativă, astfel la nivelul regiunii se va ajunge la maxime de 24…26 de grade și minime în jurul a 10 grade, valori ce vor caracteriza o vreme caldă. În a doua săptămână de prognoză valorile termice se vor apropia de normalul climatologic, respectiv o medie a maximelor de 15….17 grade și de 4…6 grade pentru minime. Regimul pluviometric se va menține deficitar. Ploi slabe se vor semnala la începutul intervalului, iar cu o probabilitate destul de ridicată și în perioada 17 – 19 octombrie.

Prognoza meteo în Dobrogea
În primele zile ale intervalului vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit, cu o medie a valorilor termice diurne de 16…17 grade și de 6…8 grade pentru valorile nocturne. Încălzirea estimată pentru perioada 12 – 16 octombrie va fi semnificativă, astfel la nivelul regiunii se va concretiza prin maxime termice de 25…26 de grade și minime de 12…14 grade, valori ce vor caracteriza o vreme caldă. După 17 octombrie valorile termice se vor apropia de normalul climatologic, respectiv o medie a maximelor de 16….18 grade și de 8…9 grade pentru minime. Regimul pluviometric se va menține deficitar. Ploi slabe vor fi posibile după 17 octombrie.

Prognoza meteo în Muntenia
În primele zile ale intervalului, în cea mai mare parte a regiunii, valorile termice se vor situa în jurul normelor climatologice, respectiv o medie a maximelor de 18…21 de grade și minime în jurul a 7 grade. Vremea va deveni din nou caldă în perioada 13 – 16 octombrie, când sunt estimate maxime termice de 25…28 de grade și minime de 10…12 grade. După 17 octombrie valorile termice vor reveni la o medie a maximelor de 18….20 de grade și respectiv minime în general de 6…8 grade. Regimul pluviometric se va menține deficitar în cea mai mare parte a intervalului. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în zilele de 18 și 19 octombrie.

Prognoza meteo în Oltenia
În primele zile ale intervalului, valorile termice se vor situa în jurul normelor climatologice, respectiv o medie a maximelor de 19…22 de grade și minime în jurul a 8 grade. Vremea va deveni din nou caldă în perioada 13 – 16 octombrie, când sunt estimate maxime termice de 25…27 de grade și minime de 10…12 grade. După 17 octombrie valorile termice vor scădea, astfel media maximelor va fi de 17….19 de grade, iar minimele vor fi în jurul a 6 grade. Regimul pluviometric se va menține deficitar în cea mai mare parte a intervalului. Probabilitatea pentru ploi va fi în creștere după 17 octombrie.

Prognoza meteo la munte
Vremea va fi rece în primele 3 zile ale intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime de 6…8 grade și minime în jurul a 0 grade. Încălzirea va fi semnificativă în perioada 12 – 15 octombrie, când media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă va urca la 16…17 grade, iar de asemenea și în privința minimelor se va ajunge la o medie de 7…8 grade. Spre sfârșitul celei de-a doua decade valorile termice diurne vor scădea la o medie de 8…10 grade, iar minimele se vor apropia din nou de 0 grade. Temporar vor fi precipitații slabe în 9 și 10 octombrie, iar cu o probabilitate în creștere și după 17 octombrie.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    More in Agromedia