Agromedia

Meteorologii Accuweather anunță o vară istorică în România! Nu s-a mai întâmplat așa ceva în ultimii ani. Cum va fi vremea

Meteorologii Accuweather anunță o vară istorică în România! Nu s-a mai întâmplat așa ceva în ultimii ani. Cum va fi vremea pe litoral?

Conform gandul.ro, specialiștii nu au vești atât de bune în ceea ce privește temperaturile pentru vara anului 2024.

Deși, în ultimii ani, românii au avut parte de caniculă și abia dacă au putut respira din cauza arșiței, vara aceasta totul va fi diferit.
Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza meteo, anunțând că, pe litoral, nu va mai fi nicio zi caniculară, ba mai mult, temperaturile din luna iulie vor fi asemănătoare cu cele din iunie. În plus, temperaturile maxime anunțate pentru vara aceasta se situează sub pragul canicular de 35 de grade celsius și nu vor atinge nici măcar 30 de grade, lucru ce nu s-a mai întâmplat de ani buni în țara noastră.

Meteorologii anunţă temperaturi peste cele obişnuite în această perioadă în jumătatea de nord a ţării şi sub cele obişnuite, în jumătatea sudică, în săptămâna 20 – 27 mai 2024. Prima jumătate a lui iunie va fi caracterizată de temperaturi peste cele normale şi regim pluviometric deficitar în mai multe regiuni, conform prognozelor ANM.

Meteorologii anunţă temperaturi peste cele obişnuite în această perioadă în jumătatea de nord a ţării şi sub cele obişnuite, în jumătatea sudică, în săptămâna 20 – 27 mai 2024. Prima jumătate a lui iunie va fi caracterizată de temperaturi peste cele normale şi regim pluviometric deficitar în mai multe regiuni, conform prognozelor ANM.

„Instabilitatea atmosfericã se va manifesta prin înnorãri temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial şi descãrcãri electrice în Oltenia, Banat şi în Crişana, local în Transilvania şi Maramureş şi izolat în celelelate regiuni. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantitãţi de apã în general de 15…20 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp şi vor fi condiţii de grindinã. Vântul va prezenta intensificãri în sudul Banatului şi în zona Carpaţilor Meridionali, unde va atinge viteze în general de peste 60…70 km/h, local şi temporar şi la o intensitate mai redusã şi în sud, centru şi est, dar se va intensifica pentru scurt timp şi în timpul averselor când vor fi pe arii restrânse şi vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 şi 28 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 17 grade Celsius, cu valori uşor mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali”, au explicat specialiştii ANM, potrivit observatornews.ro.

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Dacă la începutul intervalului, țara va fi împărțită de fenomenele meteorologice, în prima jumătate a lunii iunie 2024, se vor înregistra termperaturi mai mari decât cele normale în această perioadă, iar regimul pluviometric redus.

Săptămâna 20.05.2024 – 27.05.2024
Temperatura medie a aerului se va situa peste mediile multianuale în jumătatea de nord a teritoriului, în timp ce în rest regimul termic va fi ușor sub cel normal pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice și sud-vestice și deficitare în rest.

Săptămâna 27.05.2024 – 03.06.2024
Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de normele climatologice ale perioadei în cea mai mare parte a ţării, posibil uşor mai ridicate în vest, nord şi local în centru. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zonele de deal şi de munte.

Săptămâna 03.06.2024 – 10.06.2024
Mediile valorile termice se vor situa peste normele climatologice ale perioadei la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată ţara, dar mai ales în regiunile sudice şi estice.

Săptămâna 10.06.2024 – 17.06.2024
imagine cu o fata dansand
Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste mediile climatologice ale perioadei la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sudice şi estice. Regimul pluviometric va fi uşor deficitar local în sudul şi estul teritoriului şi apropiat de cel specific pentru această perioadă în rest.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Agromedia