Agromedia

Medicii veterinari fac un apel la români. De ce este complet interzis să hrănești câinii și pisicile cu mâncare făcută în casă

Mulți iubitori de câini aleg să-și hrănească prietenii necuvântători cu mâncare preparată acasă, în speranța că le oferă o dietă mai sănătoasă și mai naturală. Cu toate acestea, specialiștii avertizează că această practică poate avea consecințe negative asupra sănătății animalelor de companie.

Alimentația casei poate părea inițial ca fiind o opțiune ideală, oferind control total asupra ingredientelor și a proporțiilor. Cu toate acestea, studiile recente arată că hrana preparată acasă poate să nu asigure toți nutrienții esențiali necesari pentru menținerea sănătății câinilor pe termen lung.

Unul dintre principalele motive pentru care hrana făcută în casă poate fi dăunătoare pentru câini este posibilitatea de a nu asigura toate substanțele nutritive de care aceștia au nevoie. Deseori, proprietarii pot să nu știe exact ce proporții de proteine, grăsimi și carbohidrați sunt necesare pentru a menține un echilibru metabolic sănătos. Aceasta poate duce la deficiențe nutriționale și chiar la obezitate în cazul unei hrane necorespunzătoare.

În plus, lipsa diversității în dieta preparată acasă poate fi o preocupare majoră. Hrana comercială pentru câini este formulată pentru a oferi o gamă variată de nutrienți, în timp ce hrana preparată acasă poate fi mai puțin echilibrată în acest sens.

Din fericire, există alternative mai sigure și mai convenabile. Specialiștii în nutriția canină recomandă utilizarea hranei comerciale de calitate, care este echilibrată nutrițional și formulată special pentru nevoile nutriționale ale câinilor. Aceasta poate oferi o soluție convenabilă și sigură pentru asigurarea unei diete sănătoase pentru animalul tău de companie.

Consultarea cu medicul veterinar este esențială pentru a selecta cea mai potrivită hrană comercială și pentru a primi recomandări specifice pentru nevoile nutriționale individuale ale câinelui tău.

Pe lângă hrana, respectarea rutinei de somn și trezire a câinelui este, de asemenea, crucială pentru sănătatea și bunăstarea sa generală. Similar oamenilor, câinii au cicluri de somn care includ faze de somn adânc și ușor. Trezirea bruscă dintr-o fază profundă poate provoca stres și dezorientare, afectând bunăstarea și comportamentul lor ulterior.

Este important să acordăm atenție nevoilor de somn ale câinilor noștri și să îi permitem să se trezească în mod natural și să își reia treburile în ritmul lor propriu. Dacă este necesar să îi trezim, trebuie să o facem cu blândețe și să evităm orice fel de bruschețe sau sperieturi.

Trezirea bruscă a unui câine poate perturba rutina sa de somn și poate duce la comportamente nedorite sau la reacții neașteptate. Aceasta poate, de asemenea, să creeze un mediu nesigur, crescând riscul de accidente sau răniri.

În concluzie, pentru a asigura sănătatea și bunăstarea câinelui tău, este important să acorzi atenție atât dietei, cât și rutinei sale de somn și trezire. Consultarea cu un medic veterinar și alegerea unei hrane comerciale de calitate pot fi pași esențiali pentru menținerea sănătății și fericirii animalului tău de companie.

Adrian Ioan
Adrian Ioan are o experienta de peste 10 ani in presa online, lucrand in prezent ca editor la publicatia huff.ro. A realizat stiri in regim breaking news, materiale exclusive si interviuri, fiind colaborator Agromedia de la infiintarea proiectului.

You may also like

Comments are closed.

More in Agromedia