Descoperă

Marian Godină: ”Am mers la piata sa cumpar un pepene. Am vazut un domn in varsta care arunca pepenii dintr-o duba. In fata mea, o doamna bine aranjata…

Marian Godină a relatat, marți, pe blogul său, un episod în care a mers să-și cumpere un pepene din piață. Polițistul a spus cum își alege el pepenele pe care vrea să-l cumpere, dar a dezvăluit și un moment care l-a deranjat la o doamnă bine dichisită.

Marian Godină a fost impresionat, în piață, de un bătrân, așa că s-a îndreptat către el. Acesta l-a întrebat pe omul legii dacă vrea să-i taie din pepene pentru a-l gusta, dar a refuzat.

”Mi-au atras atenția brațele omului mai în vârstă, cel care, cu multă dexteritate, arunca pepenii din dubă. Aș fi zis că e un atlet cu multe ore petrecute în sala de forță și ședințe de solar pentru culoarea potrivită de concurs. Erau de fapt ore nenumărate de muncă pe câmp, petrecute în arșiță. Am cerut un pepene și băiatul responsabil de prinsul pepenilor a venit lângă cântar, prilej bun și pentru domnul în vârstă să ia o bine meritată pauză. M-a întrebat pe care-l vreau și i-am indicat un pepene nici prea mare, nici prea mic. M-a întrebat dacă vreau să-l taie și i-am spus că nu vreau”, a scris omul legii pe blogul său.

Marian Godină a și clarificat de ce evită să deguste un pepene. În caz de nu-i place, nu i-ar plăcea să nu și-l mai dorească, pentru că astfel și-ar bate joc de munca oamenilor trudiți.

”Mi-ar fi jenă față de munca acelor oameni pentru că nu văd ce vină ar avea omul că pepenele ăla nu e bun (…) Georgiana a râs de prea multe ori de mine și de metoda mea de a testa pepenii ciocânindu-i cu degetul și ascultând cum sună pentru a-mi da seama cât e de bun.„Ăsta e fix ce trebuie” i-am zis odată mândru de alegerea mea, după ce am auzit sunetul care anunța că pepenele e copt, zemos și foarte dulce. Am ajuns acasă și l-am tăiat numai pentru a încăpea mai ușor în coșul de gunoi, că de mâncat nu putea fi mâncat”,
a mai povestit Marian Godină.

Marian Godină, deranjat de atitudinea unei ”doamne foarte aranjată și împopoțonată”
În ziua în care se afla la cumpărături, Marian Godină a observat o doamnă bine îmbrăcată, care a început să negocieze cu bătrânul să-i mai scadă din prețul pepenelui, la 2 lei. Vânzătorul a refuzat, iar Marian Godină a fost marcat de ceea ce a văzut și i-a sfătuit pe români să nu procedeze la fel.

”În fața noastră, o doamnă foarte aranjată și împopoțonată, însoțită de soțul ei, studiau grămada cu pepeni. „Nu-i lăsați la doi lei?” I se auzi glăsciorul suav. Prețul era de trei lei pe kilogram.Țaranul a răspun aproape instantaneu, cu o voce gravă, aproape nervoasă: „nu doamnă, nici cu doi lei cincizeci nu-i las!” Doamna a ales un pepene, l-a plătit și a plecat.Am luat și noi doi pepeni și am plecat spre mașină. Ni se întâmplă des să ne gândim simultan la același lucru și fix asta s-a întâmplat și acum.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă