Descoperă

Maria Treben: „Dacă oamenii ar ști ce efect Tămăduitor are Urzica, n-ar mai cultiva decât urzici

Puține plante se bucură de o reputație atât de solidă în medicina naturistă precum urzica. Din vremuri străvechi, această plantă a fost folosită atât în alimentație, cât și ca remediu pentru o gamă largă de afecțiuni. Celebra terapeută austriacă Maria Treben i-a dedicat pagini întregi în lucrările sale, considerând urzica un adevărat elixir pentru sănătate.

Toate părțile plantei sunt comestibile și valoroase
Un aspect impresionant al urzicii este că toate părțile sale sunt utile: rădăcina, tulpinile, frunzele, florile și semințele. Fiecare conține substanțe bioactive cu efecte benefice asupra organismului.

Maria Treben mărturisește în una dintre cărțile sale că, de când a aflat despre puterea tămăduitoare a urzicilor, a început să le consume zilnic:

„De când am aflat ce efect curativ au urzicile, mi-am creat un obicei din a face o cură de patru săptămâni cu ceai de urzici”.

Când și cum se face cura cu urzici
Urzicile pot fi recoltate de două ori pe an, primăvara și toamna, după otavă. Pentru efecte optime, Maria Treben recomandă consumul a 2-3 căni de ceai pe zi: una dimineața, cu 30 de minute înainte de micul dejun, și 1-2 căni în restul zilei. Este important ca ceaiul să fie băut cu înghițituri mici, pentru a spori efectul terapeutic.

„După o astfel de cură cu urzici mă simt extraordinar de bine, și am de fiecare dată senzația că pot realiza de trei ori mai multe lucruri ca până atunci. Mă simt plină de mobilitate și tinerețe”, afirmă Maria Treben.

Beneficiile urzicilor pentru sănătate
Dincolo de efectul tonic și energizant, urzicile au un rol important în prevenirea și ameliorarea multor boli. Cura cu urzici este recomandată, mai ales în cazurile grave, pentru:

Afecțiuni ale ficatului, bilei și splinei

Tumori la splină

Secreții abundente ale aparatului respirator sau stomacului

Crampe stomacale

Ulcere gastro-intestinale

Boli de piept

Boli ale sângelui

Leucemie

În scop preventiv, este suficient consumul a 1 cană de ceai pe zi pe tot parcursul anului. Aceasta ajută la:

Prevenirea răcelilor, virozelor și infecțiilor bacteriene

Ameliorarea alergiilor, inclusiv rinita alergică

Curățarea sângelui și a pielii (combaterea eczemelor și durerilor de cap)

Prevenirea durerilor articulare și reumatice

Creșterea nivelului hemoglobinei datorită conținutului mare de fier

Combaterea oboselii, epuizării și lipsei de putere

Cum se prepară corect ceaiul de urzică
Un detaliu esențial subliniat de Maria Treben este metoda de preparare: urzica trebuie doar opărită timp de 30 de secunde, nu fiartă. Astfel, substanțele active rămân intacte.

Pentru cei care nu agreează gustul specific al urzicii, ceaiul se poate combina cu:

Mentă sau mușețel pentru aromă

Zeamă de lămâie pentru prospețime

Miere sau melasă (o sursă excelentă de fier și minerale)

„Familia mea și cu mine n-avem nevoie ani de zile de medicamente”, spune Maria Treben, subliniind valoarea urzicilor ca alternativă naturală de menținere a sănătății.

Urzica nu este doar o plantă obișnuită, ci un adevărat aliat al sănătății noastre. Fie că vrei să previi anumite afecțiuni sau să ameliorezi probleme deja existente, cura cu urzici poate fi o soluție simplă și eficientă. Așa cum ne învață Maria Treben, această plantă aparent modestă poate aduce beneficii extraordinare organismului dacă este folosită corect și constant.

D

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă