Știri Agricole

Mai mulți americani au primit pachete misterioase cu semințe din China. Guvernul avertizează oamenii să nu le planteze

Mai mulți americani au primit pachete misterioase cu semințe din China. Guvernul avertizează oamenii să nu le planteze
Sursa: www.businessinsider.com/

Oameni din cel puțin 27 de state din America au raportat primirea unor pachete cu semințe misterioase expediate din China. Autoritățile au avertizat oamenii și i-au sfătuit să nu planteze semințele care ar putea avea un efect nociv asupra solului.

Un om de știință a declarat că pachetele nu pot conține doar semințe nocive, ci și insecte sau patogeni.

Autoritățile investighează pachetele misterioase

Oamenii legii au acționat în consecință atunci când au primit vești despre primirea subită a pachetelor misterioase din China. Mai multe persoane din state diferite au raportat existența acestor pachete, ridicând semne de întrebare cu privire la proveniența și scopul lor.

Departamentul de Agricultură american a susținut în urmă cu două zile că a înregistrat un număr mare de raportări și le sugerează oamenilor să apeleze imediat la autoritățile locale dacă primesc un astfel de pachet.

“Vă rugăm să păstrați semințele, ambalajul, dar și eticheta poștală până când cineva de la departamentul statal de agricultură sau ARHIS vă va contacta pentru alte instrucțiuni. Nu plantați semințe necunoscute”, a susținut într-un comunicat de presă un purtător de cuvânt al Inspectoratului Sanitar de Servicii pentru Animale și Plante.

Inspectoratul a completat că pachetele sunt, cel mai probabil, o înșelătorie pentru a ajuta compania să își falsifice recenzii pozitive ale produselor, în urma comenzilor din alte țări.

Oamenii sunt îngrijorați

Totuși, pachetele pot deveni, destul de rapid, un dezastru ecologic.

“O specie de plantă invazivă poate că nu sună amenințător, dar acești invadatori mici pot distruge agricultura Texasului”, a spus, într-un comunicat de presă, Sid Miller, comisarul agriculturii din Texas.

Mai mulți americani au primit pachete misterioase cu semințe din China. Guvernul avertizează oamenii să nu le planteze

Sursa: www.businessinsider.com

Oamenii de știință sunt de acord cu declarația de mai sus, în special după ce s-au impus reguli foarte stricte în legătură cu importul plantelor și a altor materiale organice.

Carollee Bull, o profesoară din cadrul Universității Penn, a declarat pentru The New York Times că “motivele pentru care oamenii sunt îngrijorați, în special dacă semințele sunt similare semințelor unor anumite culturi folosite pentru mâncare, creșterea animalelor sau a venitului, sunt legate de infiltrarea plantelor patogene sau a insectelor în semințe”.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *