Mii de turiști vin în fiecare an în acest loc, căci e cunoscut pentru puterea sa vindecătoare. Aici are loc un fenomen unic în toată Europa, mai exact e vorba despre heliotermie.

Cu siguranță dacă n-ai auzit de Lacul Ursu din Sovata, atunci chiar trebuie să mergi în această stațiune unde anual mii de turiști vin și unde reușesc să scape de problemele de sănătate.

Lacul Ursu din localitatea Sovata e cunoscut pentru apa sa foarte caldă, căci aici are loc un fenomen unic în toată Europa. Vorbim despre heliotermie, ceea ce permite menținerea temperaturii ridicate a apei pentru o perioadă lungă de timp.

Acest fenomen se datorează stratului de apă dulce, cel care nu lasă căldura să iasă din lacul cu apă sarată. Din acest motiv, procesul aduce multe beneficii turiștilor care aleg să înoate în această apă. Scăldatul se face după un program foarte bine stabilit, astfel încât lacul să nu-și piardă din proprietățile sale.

”Temperatura apei este mai mare decât în alte zile. Nu se compară cu marea, marea e mare și lacul Ursu este foarte bun și benefic pentru organism”, spunea o turistă despre acest lac.

Aici te poți bucura de apă, de soare și de preparate care mai de care exact ca la mare. Bălăceala e însă întreruptă timp de două oră, iar acest interval este necesar pentru ca apa să rămână la aceleași proprietăți.

Băile în Lacul Ursu, cu o adâncime de un metru și jumătate, reprezintă un adevărat miracol pentru cei care suferă de mai multe boli. Astfel, persoane diagnosticate cu reumatism sau cu bolii ale pieli ori cu cele ale căilor respiratorii pot veni aici și se pot trata.

Mai mult de atât, nămolul și apa sărată ajută la sporirea fertilității datorită conținutului de hormoni și de nutrienți. Din acest motiv multe femei reușesc să rămână rapid însărcinate după vizitele la Lacul Ursu din localitatea Sovata.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.

    More in Descoperă