Florile de liliac nu sunt doar unele dintre cele mai apreciate flori ale primăverii, ci și un adevărat leac pentru sănătate. Acestea sunt recomandate în tratarea afectiunilor respiratorii, afectiunilor hepatice, fiind un tonic cardiovascular și recomandate în cazul febrei crescute.

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit, în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse, un remediu natural care luptă împotriva multor afecțiuni. Acest leac are la bază florile de liliac, cu ajutorul cărora se poate obține o soluție care poate trata reumatismul, artritele sau poliartritele.

Cum se face leacul cu flori de liliac

Lidia Fecioru ne învață cum să obținem, chiar la noi acasă, o soluție din flori de liliac.

„Să învăţăm să facem aceste picături care se pot bea şi soluţia pe care o putem folosi pentru frecţie. Se poate folosi pentru reumatism, artrite sau poliartrite.

Se iau florile de liliac şi se pun într-o sticlă de 500 ml. Nu bătătorim florile, doar umplem sticla. Turnăm alcool de 40 de grade peste.

Lăsăm la întuneric să stea 7-10 zile. După care bem câte 15-30 de picături înainte de masă, de 3 ori pe zi, timp de trei luni.

Pentru frecţie. Punem un pahar şi jumătate de flori de liliac şi jumătate de litru de alcool. Se pune 7-10 zile la întuneric, iar apoi ne putem face frecţie cu el”, a declarat Lidia Fecioru, la emisiunea Adevăruri ascunse de la Antena 3.

Lidia Fecioru despre tratamentul cu flori de liliac: "Se poate folosi pentru reumatism, artrite sau poliartrite"

Remedii naturale din flori de liliac

Împotriva glaucomului, puteți încerca o compresă îmbibată în infuzie de flori de liliac, ajutând la reglarea tensiunii arteriale. Infuziile au rol antiseptic, antibacterian și de sterilizare a zonei afectate, putând, astfel, fi folosite și în cazul arsurilor.

Persoanele afectate de diabet pot încerca un decoct cu muguri de liliac. Mugurii de liliac se usucă și se macină, pulberea putând fi păstrată într-un borcan închis ermetic. Se folosesc două lingurițe din pulbere, alături de 200ml de apă, urmând să se fiarbă, la foc mic, timp de un sfert de oră. Rezultatul se strecoară, urmând să se consume câte o lingură din decoct, de trei ori pe zi.

Pentru a îmbunătăți funcționarea secreției biliare, puteți să încercați infuzia cu florile uscate ale liliacului. Aceasta se prepară cu ajutorul a 250 ml de apă și o linguriță de flori uscate de liliac. Se consumă o cană pe zi, timp de o lună.

Persoanele care nu au poftă de mâncare pot încerca să consume, înainte de masă, o cană de infuzie de flori uscate de liliac și sunătoare. Plantele se lasă la infuzat în apă fiartă timp de zece minute.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    More in Descoperă