Știri Agricole

Invazie de meduze pe plaja din Mamaia Nord. Sunt acolo de zile întregi

Vara s-a terminat, dar turiștii încă mai profită de ultimele zile potrivite pentru plajă. Vremea încă ține cu iubitorii de vacanțe și putem lejer să stăm zilele acestea la plajă, pentru că temperaturile sunt destul de ridicate. Turiștii, însă, nu se pot relaxa în liniște. Plaja din Mamaia Nord este invadată de meduze de câteva zile, dar nimeni nu a luat măsuri până acum.

Plaja din Mamaie, plină de Meduze

Plaja din Mamaia Nord a fost invadată de meduze uriaşe, care au fost aduse la ţârm de către curenţii marini. Oamenii sunt nemulţumiţi şi spun că autorităţile nu au luat măsuri până acum, deşi situaţia persistă de zile bune și acest lucru îi alungă pe cei care vin să se relaxeze și să înoate, dar nu pot din cauza acestor vietăți.

Un localnic a semnalat situația și a explicat că sunt foarte multe meduze moarte la mal pe o suprafață mare de plajă și nimeni nu ia măsuri, deși încă sunt mulți turiști. Deși autoritățile au aflat de ce se petrece pe plaja din Mamaia Nord, nimeni nu s-a deplasat la fața locului pentru a începe operațiunile de curățarea meduzelor de apă caldă care au invadat teritoriul.

 ”Catastrofă naturala la malul Mării Negre. Zona Mamaia Nord, aproape de Petromidia Năvodari. Număr mare de meduze moarte pe o suprafaţă mare de plajă şi nimeni nu ia nici o măsură pentru a preveni acest dezastru natural. Am surprins aceste filmări acum 20 de minute. Ele sunt practic de câteva zile moarte la mal. Sunt la tot pasul aproape. Îmi pasă de mediu!”, a declarat localnicul.

Această specie de meduze este des întâlnită şi în Oceanul Atlantic și de câțiva ani ne confruntăm și noi cu prezența lor. Ciclul de viaţă al acestor creaturi marine este de un an și sunt hrana țestoaselor.

În ultima vreme, temperaturile au fost destul de mari pe plajele din România și turiștii încă sunt prezenți în număr mare. Afară sunt temperaturi de până la 30 de grade, dar meduzele au stricat planurile.

You may also like

Comments are closed.