Știri Agricole

În ce zile nu se lucrează pământul în luna noiembrie

În ce zile nu se lucrează pământul în luna noiembrie
sarbatori, cruce rosie

Luna noiembrie are trei mari sărbători cu cruce roșie, în care nu se lucrează câmpul. În afara zilelor de Duminică, regăsim Soborul Sfinților Mihail și Gavril pe data de 8 noiembrie. De asemenea, pe data de 21 noimebrie va fi Odovania sau Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Sfântul Apostol Andrei este o mare sărbătoare, pe data de 30 noiembrie.

Soborul Sfinților Mihail și Gavril

Soborul Sfinților Mihail și Gavril și al tuturor cereștilor puteri este o sărbătoare creștin ortodoxă, cu cruce roșie. Dionisie Aeropagitul susține că există nouă cete de de îngeri, grupate câte trei: începătorii, arhanghelii și îngerii, care stau cel mai aproape de oameni.

Serafimii și heruvimii stau mai aproape de Dumnezeu. Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, alături de Rafael, sunt singurii îngeri pomeniți după nume (primii doi inclusiv în Evanghelie).

Astfel, pe data de 8 noimebrie, creștinii îi sărbătoresc pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril.

Odovania sau Intrarea în Biserică a Maicii Domnului

Creștinii vor sărbători pe data de 21 noimebrie, Intrarea Maicii Domnului în Biserică sau Odovania. Această sărbătoare este una dintre cele cinci închinate Maicii Domnului. Se spune că, pe vremea când trăia Fecioara Maria, o familie care nu avea copii era considerată păcătoasă.

Tocmai de aceea, părinții Fecioarei, Sfinții Ioachim și Ana au îndurat multe umilințe până la venirea pe lume a Mariei.

Sfântul Apostol Andrei

Ultima zi din luna noimebrie marchează, în calendarul creștin ortodox, ziua Sfântului Apostol Andrei, o sărbătoare cu cruce roșie. Andrei a fost primul chemat la apostolat de Isus Hristos și fratele mai mare al Sfântului Petru.

Sfântului Andrei i se mai spunea și Apostolul Lupilor, fiind unul dintre cei mai importanți sfinți în cultura romanilor. Astfel, pe data de 30 noiembrie, Sfântul Apostol Andrei marchează una dintre cele mai mari sărbători.

Dacă ți s-a părut interesant acest articol, te invităm pe pagina de Facebook Agromedia.ro pentru mai multe discuții despre agricultură, trucuri și sfaturi pentru gospodari!

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.