În urmă cu 200 de ani, în zona Sibiului se cultivau portocale şi ananas. Grădinile tropicale au fost înfiinţate din ordinul baronului Brukenthal. Acum, administratorii locului vor să le readucă la viaţă şi caută specialişti să le îngrijească.

În eternul Transilvaniei, în urmă cu 200 de ani, baronul Brukenthal creşte tot felul de plante şi fructe exotice aduse la marile curţi împărăteşti.

Ananasul are nevoie de condiţii special pentru a fi cultivat în alte zone în afară de cele de origine. Planta de ananas are nevoie de o temperatură de aproximativ 20-28 de grade Celsius pe timp de vară, iar iarna nu trebuie să scadă cu 16 grade Celsius.

După dispariţia baronului, nimeni nu a dus mai departe tradiţia cultivării plantelor exotice la Avrig. Acum, cei care administrează reşedinţa de vară doresc să reamenajeze grădinile.

Baronul Brukenthal este cel care a introdus în Transilvania şi cultura cartofului, dar şi mai multe specii de arbori care nu existau până la acea vreme în centrul ţării.

Oraşul din România în care se planta ananas în anii 1700

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.