Dacă eşti fan păcănele jocul de Joker Poker o să fie unul uşor de învăţat. Şi dacă eşti un cunoscător al jocului de poker clasic atunci familiarizarea ta cu jocul de Joker Poker o să fie mai uşoară decât te-ai aştepta.

De ce acest lucru? Pentru că pur şi simplu în Joker Poker ai îmbinarea celor două jocuri. Ca la păcănele vei avea parte de un ecran video pe care vor ateriza nu simboluri oarecare ci chiar cărţi de poker. Şi dacă nu cunoşti jocurile nu îţi face probleme, vei învăţa Joker Poker rapid astfel încât o să faci tranziţia de la începător la jucător experimentat în cel mai scurt timp. Eşti pregătit să parcurgi ghidul începătorului? Urmăreşte-ne cu atenţie! 

Elementele de bază din jocul de Joker Poker

Ţi-ai dat seama în mod cert de faptul că baza în acest joc este pokerul şi nu te-ai înşelat de fel. Numai că există o mică diferenţă, nu o să joci poker pe o masă de joc în compania altor jucători, o să joci poker pe un ecran video de unul singur.

Şi ca să faci asta este nevoie să cunoşti combinaţiile care fac plăţi în acest joc. O să începem cu cea mai căutată şi care reprezintă jackpotul jocului, chinta roială. Asta înseamnă să aduci în cele 5 cărţi de pe ecran o combinaţie care să cuprindă suită de la 10 la Aa într-o singură culoare.

Ecranul afişează doar 5 cărţi la fiecare rotire nu mulţimea de pictograme pe care o întâlneai în jocuri casino gratis. Dar la fel ca la acele aparate eşti obligat să alimentezi contul astfel încât să poţi seta miza care îţi convine. Dacă ai trecut şi de acest pas nu mai ai de făcut decât un lucru simplu, apasă pe butonul Start.

În acest moment pe ecran se vor stabiliza 5 cărţi de joc. Dacă ai din prima o combinaţie câştigătoare o poţi introduce în casă sau îi poţi dubla valoarea prin butonul de risk sau gamble. Dar dacă vrei să obţii o combinaţie mai valoroasă plecând de la cărţile date ai şi opţiunea Hold.

Asta nu înseamnă decât că poţi reţine pe ecran cărţile care te interesează şi să apeşi încă o dată butonul de start. Te costă echivalentul mizei dar poţi obţine acum combinaţia dorită care îţi va aduce în cont o sumă mare de credite.

Dar există şi posibilitatea să nu o obţii, caz în care nu te vei mai putea întoarce la cărţile anterioare. Şi pentru ca să ştii ce sume ţi se oferă jocul afişează pe mai mult de jumătate din ecran o tabelă de plăţi unde în funcţie de miză vei găsi şi plăţile pe care diferite combinaţii le cedează.

Explicaţia tabelei de plăţi în Joker Poker

Nici măcar nu trebuie să intuieşti care este plata pentru combinaţiile jocului, tabela de plăţi ţi le afişează indiferent de miză practicată. Şi ca să te convingi, variază miza şi o să observi că sumele din tabelă se schimbă de fiecare dată.

De aceea mai aruncă o privire pe tabela de plăţi întotdeauna când alegi să schimbi miza pentru a vedea dacă se merită să faci acest lucru. Şi mai trebuie să ţi cont de un element care se regăseşte în chiar titlul jocului, în afară de cele 52 de cărţi care se rulează în joc mai ai la dispoziţie şi un joker.

Cum te ajută această carte? Simplu, înlocuieşte orice altă carte din joc şi îţi poate facilita obţinerea combinaţiei dorite! Odată ce am lămurit şi acest aspect este timpul să faci cunoştinţă cu tabela de plăţi a jocului. Uite cum plăteşte Joker Poker:

  • Chinta roială aduce o plată de X800 miza practicată
  • 5 de acelaşi fel (îţi aminteşti de joker?) plăteşte de X200 miza
  • Chinta normală (suita de la 10 la As cu cărţi care au culori diferite) face o plată de X100 miza
  • 4 de acelaşi fel sau careu plăteşte de X20 miza jucată
  • Fulul (3 de cărţi de acelaşi rang şi încă 2 de acelaşi fel) face plăţi de X7 miza
  • 5 cărţi diferite de aceeaşi culoare aduc o plată de X3
  • 3 cărţi de acelaşi fel plătesc de X2 miza
  • 2 perechi şi o pereche plătesc în mod egal de X1 miza jucată

Ceea ce trebuie să reţii este că în acest joc plăţile vin la aproape fiecare rotire de aparat. Tocmai de aceea contează să știi şi când să accepţi o plată mică dar şi când să încerci să obţii o combinaţie valoroasă plecând de la cărţile iniţiale.

Cea mai bună strategie pentru Joker Poker

Este evident pentru oricine că strategia optimă de joc în Joker Poker este aceea care îţi aduce un câştig valoros. Dacă introduci întotdeauna în casă cele mai mici combinaţii cu siguranţă că durata unei sesiuni de Joker Poker o să fie una pierzătoare şi mai ales scurtă.

Ceea ce te interesează la acest joc este să speculezi obţinerea unei combinaţii bine plătite. Te ajută în acest demers şi cartea de joker, ceea ce îţi dă un avantaj neaşteptat, aşa că ai reale şanse să obţii succesul financiar dorit.

În acest joc nu poţi să dai vina pe altcineva, ca la jocul de poker clasic sau că la cel de blackjack. Nu eşti decât tu şi jocul aşa că nu ai nici o scuză dacă ratezi o combinaţie care ţi-ar putea mări consistent contul tău de jucător.

Trebuie să fi extrem de atent la fiecare mână pe care o primeşti şi să o judeci la rece. Dacă eşti servit din prima cu o combinaţie valoroasă de tip chintă roială sau ful, nu ezita şi introdu rapid câştigul în casă.  

Dar când ai 2 cărţi de un rang şi încă 2 asemănătoare nu introduce câştigul în casă, du-te după un ful. Sunt şanse la ambele capete să prinzi o combinaţie superioară ca valoare celei primite iniţial aşa că merită riscul asumat.

Te lăsăm doar să judeci o singură speţă, primeşti 4 cărţi de acelaşi fel care plătesc cu X20 miza dar ai posibilitatea să obţii un câştig de X200 dacă le păstrezi pe cele 4 pe ecran şi mai dai o rotire. Poate apărea jokerul şi în acest fel ai 5 de acelaşi fel, ceea ce se cheamă că ai câştigat de 10 ori mai mult decât plata iniţială.

Dacă faci sau nu lucrul acesta numai tu o să poţi decide într-un final. Şi pentru ca să o faci în cunoştinţă de cauză aruncă o privire la bugetul pe care îl mai ai, la plata pe care combinaţia o face şi numai după ce te convingi că merită ia decizia de a risca. Hotărârea este numai a ta!

Concluzie

Să joci Joker Poker este chiar mai uşor decât ţi-ai imaginat. Jocul este unul popular pentru că îmbină păcănelele şi jocul clasic de poker aşa că merită să îl încerci. Învaţă deci combinaţiile clasice din poker şi exersează-ţi abilităţile pe ecranul acestui joc pentru că se anunţă o experienţă de zile mari pe care să o povesteşti şi prietenilor tăi cei mai apropiaţi!

Adrian Ioan
Adrian Ioan are o experienta de peste 10 ani in presa online, lucrand in prezent ca editor la publicatia huff.ro. A realizat stiri in regim breaking news, materiale exclusive si interviuri, fiind colaborator Agromedia de la infiintarea proiectului.

You may also like

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *