Gheorghe Sin, fost președinte ASAS, a încetat din viață la 79 de ani

31.07.2021
Gheorghe Sin, fost președinte ASAS, a încetat din viață la 79 de ani

Agricultura românească a pierdut încă un om important! Gheorghe Sin a încetat din viață, la 79 de ani, în urma unor probleme medicale.

Gheorghe Sin a avut o activitate intensă în sectorul agricol și s-a remarcat, de-a lungul timpului, ca un agronom strălucit, cercetător științific, director general al Institutului Fundulea, președinte ASAS, secretar de stat în MADR și membru corespondent al Academiei Române.

„A fost model de intelectual, de înțelepciune, de diplomație și mai ales de OM. Eu și unii colegi îl numeam “LORD”. Îl regretăm enorm. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace”, spune unul dintre apropiații lui Gheorghe Sin.

Gheorghe Sin a fost președintele Academiei de Științe Agricole și Silvice ”Gheorghe Ionescu – Șișești”

Din informațiile din presă, Gheorghe Sin ar fi suferit o serie de complicații după o operație pe care a suferit-o.

”A fost internat la Spitalul Elias din cauza unei infecții la gât care s-a agravat. Din păcate această problemă l-a chinuit în ultimele 2 luni iar în urma unei operații nu a mai ieșit de la Terapie Intensivă, starea sa nu s-a îmbunătățit. M-am interesat la colegi cu privire la detaliile legate de înmormântare dar încă nu aveau datele pentru că încă nu a fost depus la o capelă. Cel mai probabil funeraliile vor avea loc în București, știu că dânsul era din Teleorman, dar nu cred va fi înhumat acolo. Cel mai probabil duminică va fi înhumat. Voi merge și eu cu siguranță să îl conduc pe ultimul drum”, a declarat Valeriu Tabără, președintele ASAS, pentru AGROINTEL.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *