Agromedia

Furtuna Isha loveşte şi România. Florinela Georgescu, ANM: „E neobișnuit faptul că asistăm foarte des în această lună la atâtea schimbări ale vremii”

Furtuna Isha, care face ravagii în nordul Europei, va ajunge și în România, anunţă meteorologii ANM.

Meteorologii de la Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) anunță vânt puternic și ninsori la noi în ţară, în perioada următoare, deși temperaturile încep să crească ușor după zilele geroase.

„Acest lucru va imprima un aspect vântos al vremii în mare parte a Europei în următoarele zile, inclusiv în țara noastră. Așteptăm ca joi și vineri să fie zile cu mai mult vânt și cu precipitații.

Sub influența acestor furtuni, care activează mai ales în partea de nord și nord-vest a Europei, vor fi și la noi episoade cu precipitații.

Furtuna Isha lovește Europa! Cod roșu de ninsori și vânt puternic, în mai multe țări | Fenomenul meteo va ajunge și în România

La munte, dar și în zonele mai joase din regiunile nordice și centrale ale țării vor fi ninsori.

Chiar și în regiunile vestice vor fi episoade cu precipitații mixte, mai spre ninsoare. Va fi așa joi, vineri, poate și sâmbătă.

Nu este ceva neobișnuit pentru luna ianuarie, dar poate mai neobișnuit este faptul că asistăm foarte des în această lună la schimbări în evoluția vremii”, a explicat Florinela Georgescu, director executiv al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), la Antena 3 CNN.

Administrația Națională de Meteorologie avertizează, joi, că în zonele montane din Hunedoara, Caraș-Severin și Gorj este vânt foarte puternic.

Meteorologii au emis două avertizări de tipul cod portocaliu valabile joi dimineață.

Specialiștii spun că vor fi intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 120 km/h.

Sunt vizate zonele de munte de peste 1.800 de metri din județele Caraş-Severin și Hunedoara.

Și în zona de munte a județului Gorj pot fi intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 90…100 km/h.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Agromedia