Există un fruct care te ajută să scapi de oboseala cronică. Acesta are numeroase beneficii pentru organism datorită vitaminelor și mineralelor pe care le conține.
Acest fruct are magneziu, calciu şi fier, precum şi în diferite vitamine (25 mg de vitamina C la 100 g). Este destul de perisabil şi se poate păstra în frigider cel mult două-trei zile.
Zmeura, căci despre acest fruct este vorba, conţine multă vitamina C, minerale şi antioxidanţi.
Are un conţinut ridicat de fibre, acest fruct fiind recomandat împotriva constipaţiei. Atenţie! În cazul fragilităţii mucoasei intestinale, este recomandat să nu se consume prea multă zmeură şi cel mai bine în stare prelucrată (de exemplu suc).
Zmeura este benefică împotriva oboselii şi pentru o mai bună digestie, scrie passionsante.be. Fiind hipocalorică (38 kcal/1– g), zmeura se recomandă la deserturile uşoare.
Acest fruct este ideal împotriva oboselii. Conţinutul bogat în magneziu şi fier fac zmeura să fie un bun remediu natural împotriva oboselii. În plus, este cel mai bogat fruct în acid elagic, polifenol antioxidant care contribuie la prevenirea unor tipuri de cancer.
Antocianinele (antioxidanţi) pe care le conţine zmeura constituie un ajutor important împotriva îmbătrânirii pielii, ameliorând elasticitatea şi densitatea acesteia.
Zmeura contribuie şi la reducerea roşeţii prin întărirea rezistenţei micilor vase sanguine ale epidermei.
Principalele proprietăți benefice ale zmeurei:
Adjuvant în detoxifierea și tonifierea organismului
Îmbunătățește digestia și normalizează tranzitul intestinal
Stimulează întărirea sistemului imunitar
Contribuie la limitarea efectelor stresului oxidativ
Stimulează eliminarea excesului de apă pe cale renală și sudoripară
Contribuie la reducerea stărilor de oboseală.
O ceașcă de zmeură oferă aproximativ 65 de calorii și 15 grame de carbohidrați, dintre care 8 miligrame sunt fibre.
Zmeură se poate integra într-o mulţime de rețete, fie smoothie-uri, adăugate în iaurt, salate de fructe ori consumate ca atare.
Mai multe studii au arătat că o dietă ce include consumul de zmeură, precum și cel al altor fructe de pădure, cum ar fi afine sau mure, contribuie la prevenirea creșterii tensiunii arteriale și a anumitor tipuri de cancer.
Zmeura promovează absorbția fierului, prevenind problemele de anemie.
Polifenolii prezenți în zmeură ajută şi la prevenirea leziunilor cerebrale și a pierderii memoriei asociate cu vârstă, deoarece îmbunătățesc circulația sângelui la nivel cerebral, reduc stresul oxidativ și inflamatia, promovează concentrarea și, de asemenea, împiedică apariția bolilor neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer.
Furnizarea de vitamina C din zmeură ajută, de asemenea, la încetinirea îmbătrânirii premature a pielii.
În perioada sesiunii, studenții se simți tot mai obosiți și epuizați, din cauza timpului petrecut învățând, însă este bine să știe că anumite alimente pot contribui la îmbunătățirea memoriei și a capacității de concentrare.
Alimente benefice pentru creier
1. Peștele este o sursă bogată de acizi grași Omega-3. Aceste grăsimi ajută la construirea membranelor din jurul fiecărei celule din corp, inclusiv din jurul neuronilor. Prin urmare, acizii grași Omega-3 pot îmbunătăți structura celulelor din creier. Pentru rezultate vizibile, se recomandă consumul a două porții de pește gras pe săptămână.
2. Nucile sunt bogate, de asemenea, în acizi grași Omega-3, precum și în antioxidanți. Sunt o sursă bună de vitamina E, un antioxidant care ajută la protejarea celulelor creierului împotriva stresului oxidativ.
3. Fructe de pădure, cum ar fi afinele sau zmeura, sunt bogate în antioxidanți, inclusiv vitamina C. Fructele de pădure conțin antioxidanți, în special flavonoide. Cercetările sugerează că tocmai acești antioxidanți fac din micuțele fructe de pădure alimente benefice pentru sănătatea creierului.
4. Ciocolata neagră este bogată, de asemenea, în flavonoide, un tip de compuși cu proprietăți antioxidante. Flavonoidele au fost asociate cu îmbunătățirea fluxului sângelui către creier, ceea ce poate sprijini funcționarea optimă a celulelor cerebrale și a memoriei.
5. Avocado este bogat în grăsimi mononesaturate și conține, de asemenea, vitamina K și acid folic. Datorită acestor proprietăți, avocado poate contribui la prevenirea cheagurilor de sânge în creier și ajută la îmbunătățirea funcției cognitive, în special când este vorba despre memorie și concentrare, potrivit doc.ro.