Casa și Grădină

Foișoarele de grădină, o completare perfectă pentru grădina ta. Idei de modele, materiale și amplasare

Foișoarele de grădină, o completare perfectă pentru grădina ta. Idei de modele, materiale și amplasare
pavilion gradina

Un foișor de grădină este o modalitate extraordinară de a te bucura mai mult de curtea ta și de a crește timpul petrecut în aer liber.

De cele mai multe ori, toate lunile călduroase sunt petrecute în aceste spații.

Foișorul de grădină nu doar că ne oferă confort atunci când vrem să ne bucurăm de aer liber cu prietenii și familia, dar are rolul de a înfrumuseța curtea.

De cele mai multe ori, foișoarele sunt structuri permanente, oferind spațiu, confort și o mai bună utilizare a curții, fiind ca o sufragerie în aer liber.

În plus, foișorul poate deține și o bucătărie, cu aragaz și chiuvetă, dar și un grătar în apropiere, pentru a face întreaga experiență mult mai simplă pentru gazde.

Pentru a vă oferi puțină inspirație, vă prezentăm câteva modele de foișoare:

Foișoare din lemn

Foișoarele din lemn au toate avantajele structurilor din lemn. Acestea sunt clasice și pot fi vopsite într-un model care să vă reprezinte. Pe de cealaltă parte, lemnul necesită întreținere, fiind expus la putregai sau crăpare.

În funcție de spațiul pe care îl aveți la dispoziție, foișorul de lemn poate fi mai mic sau mai mare, iar designul diferă și în funcție de dinamica oferită de construcția casei.

Acesta este un foișor clasic, ușor de construit, putând fi amplasat în oricare parte a grădinii.

Structuri de metal

Deși foișorul din metal nu poate fi la fel de adaptabil și de versatil ca cel din lemn, acesta poate avea o mai lungă durată de viață.

pavilion metal

Un foițor din metal poate oferi o anumită imagine de ansamblu atunci când casa conține materiale metalice, dar se încălzește mult mai ușor pe perioada verii.

foisor cu structura metal

Pavilon din piatră

O astfel de structură din piatră oferă o senzație rustică, naturală care este greu comparabilă cu alte materiale. În plus, foișorul cu baza de piatră va fi în picioare mulți ani de zile.

pavilion din piatra

Dacă vă doriți o structură sigură și permanentă, pavilionul de piatră este o idee excelentă. Un foișor cu stâlpi de piatră chiar ar arăta spectaculos.

foisor cu stalpi de piatra

Structurile din sticlă

Chiar dacă acestea nu sunt neapărat pe gustul tuturor din cauza problemelor cauzate de întreținerea curățeniei, foișoarele din sticlă sunt foarte elegante și perfecte pentru priveliștile oferite de spațiul respectiv.

Mai mult, astfel de foișoare sunt perfecte pentru a te putea bucura de frumusețea grădinii, de copaci și de ghivecele de curte.

foisor sticla

Foișorul portabil

Chiar dacă o astfel de idee ne duce mai mult cu gândul la un cort, iată că există mai multe modele de foișoare care nu doar că sunt portabile, dar și foarte elegante.

foisor portabil lemn

Astfel de pavilioane sunt excelente pentru persoanele care au un spațiu mic și care nu vor să își ia angajamentul unui proiect atât de mare. În plus, sunt mult mai puțin costisitoare.

De asemenea, poți avea spațiu pentru a-ți decora grădina, folosind flori, copaci și alei pentru curte.

foisor portabil material

Dacă ideile și sfaturile oferite de Agromedia te-au inspirat, te așteptăm pe pagina de Facebook să ne arăți curtea casei tale!

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.