Agromedia

Florile pe care trebuie să le plantezi în luna aprilie. Grădina ta va fi plină de culoare și va arăta spectaculos

Este important să te asiguri că grădina ta beneficiază de cel mai bun tratament în această perioadă, bineînțeles, dacă îți dorești să te bucuri la ea în lunile care urmează.

Iată ce flori se plantează în luna aprilie pentru cele mai bune rezultate.

Este important să pregătești terenul înainte de a începe să plantezi florile pentru a te asigura că acesta vor beneficia cu adevărat de toți nutrienții și mineralele de care au nevoie.

Specialiștii recomandă un sol foarte bine afânat și bogat în îngrășăminte naturale sau îngrășăminte de sinteză pe care să îl greblezi și mărunțești cât de bine se poate.

În această perioadă se plantează trei tipuri de flori, și anume: cele cu bubli care cresc și înfloresc foarte repede, florile cu bubli care înforesc în cea de a doua jumătate a primăverii, dar și florile care se dezvoltă din semințe și tuberculi de flori cu o înflorire lentă ce va dura până la vară.

Iată ce flori să plantezi în luna aprilie!

Zambile

Pentru a planta zambile este important să sapi o groapă de 10 – 15 cm adâncime și să așezi bulbii cu partea ascuțită în jos. După ce îl acoperi cu pământ, udă bine și păstrează solul umed, dar nu în exces.

Narcise

Pentru a planta narcisele poți începe prin a săpa o groapă de aproximativ 15 – 20 cm adâncime și prin a așeza bulbii de narcise cu partea ascuțită în jos. După ce ai acoperit cu pământ uda locul bine și nu uita să păstrezi pământul umed. Este important să păstrezi o distanță între bulbi de aproximativ 10 cm.

Lalele

Pentru a planta lalelele, de asemenea, se sapă o groapă de aproximativ 15 – 20 cm adâncime și plasează bulbii cu partea ascuțită în jos. Nu uita să uzi și să completezi cu apă ori de câte ori se usucă pământul.

Begonii

Pentru a planta begonii, începe prin a alege un loc parțial umbrit în grădină sau un ghiveci potrivit pentru a le planta. Este important să te asigură că alegi un mediu potrivit și să îi așezi la o distanță de 15 cm. Sapă o groapă de maxim 3 cm și udă ușor până plantele încep să facă frunze. Nu uita să fii atent la cantitatea de apă, pentru că excesul le dăunează.

Trandafiri

Trandafirii se plantează fie în luna martie, fie în luna aprilie în funcție de vreme. Dacă luna martie a fost friguroasă, cel mai bine este să aștepți să îi plantezi în luna aprilie. Aceste flori iubesc soarele și, tocmai de aceea, este indicat să îi plantezi într-un loc luminos.

Sapă o groapă de aproximativ 40 de cm și un diametru identic și așează butașii astfel încât să nu se îndoaie. Așează pământul înapoi și udă bine.

Tuberoze

Pentru a planta tuberoze, poți săpa o groapă adâncă de aproximativ 10 – 15 cm în care poți pune bulbii de tuberoze cu partea ascuțită în jos. Se acoperă cu pământ și se udă bine.

Tuberozele preferă un loc însorit și calduros, așa că este bine să vă asigurați că le plantați într-un mediu potrivit.

Gladiole

Pentru a planta gadiole, puteți începe prin a săpa o groapă de aproximativ 10 – 15 cm în care să plasezi bulbii de gladiole cu partea ascuțită în sus. Se acoperă cu pământ și se udă bine.

Gladiolele preferă un loc luminos și sol bine drenat, așa că alege cel mai bun loc din grădina ta.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Agromedia