Ce flori poți planta în curte în luna mai. Aceasta este lista completă a unui florar cu experiență. Trucuri utile pentru plante.
Un florar cu experiență a spus care sunt plantele care se pot planta în curte în luna mai. Sunt puține la număr, iar multe dintre ele nu sunt foarte pretențioase.
Flori pe care le poți planta în curte în luna mai. Un florar cu experiență are lista completă
În luna mai poți planta anumite flori în grădină, dar nu sunt foarte multe. Luna aprilie a fost ultima în care s-au putut pune mai multe plante, dar sunt și câteva flori pe care le poți pune acum, înainte de vară.
De exemplu, poți plana crinii imperiali în această perioadă. Bulbii trebuie plantați în grupuri de minim trei, astfel încât să arate bine în grădină.
Crinii imperiali vor înflori undeva la mijlocul verii, iar înălțimea lor va fi de 120 – 180 cm. Se pot planta mai ales la marginea aleilor, dar și în ghivece.
Este de preferat să plantezi aceste flori în zonele însorite sau unde este semiumbră, deoarece au nevoie de 6 – 8 ore de doare zilnic. De asemenea, crinii au nevoie de un sol bine drenat, care să aibă nivelul potrivit de umiditate.
După ce sunt plantați, crinii trebuie udați bine. O dată la două săptămâni, se poate aplica un îngrășământ lichid care să conțină mult potasiu. Acest lucru va ajuta la o dezvoltare corespunzătoare a florilor.
Alte flori care pot fi plantate în mai sunt margaretele. Este important, însă, ca acestea să fie aduse în grădină după ce dispare riscul de îngheț.
Margareta suportă destul de bine uscăciunea, care este și indicată pentru această floare. În schimb, atunci când este secetă, floarea se poate uda din abundență.
Această plantă înflorește de la mijlocul lui mai și până în iunie. Poate înflori chiar și în iulie, atunci când vara sunt temperaturi mai scăzute afară. Este o floare care se înmulțește prin semințe, prin butași sau prin divizarea tufei. Este recomandat ca tufa să fie divizată o dată la 4 – 5 ani.
Ce alte flori poți planta în mai
Daliile se pot planta în luna mai și au nevoie de locuri însorite pentru a se dezvolta. Acestea preferă solurile bine drenate, iar bulbii trebuie puși în pământ la distanțe mai mari.
Mai exact, trebuie să fie 50 – 60 cm între rânduri și 30-40 cm între plante pe rând. În groapa în care este așezat bulbul este bine să pui și niște mraniță.
Nu sunt flori foarte pretențioase și nici nu au nevoie de apă multă. Cu toate acestea, florile ofilite trebuie tăiate astfel încât planta să înflorească mai des.
În luna mai se pot planta și gladiolele, care apar în diverse culori, precum roșii, albe, roz, mov, portocalii sau galbene. Acestea cresc în locuri însorite sau în semiumbră, precum crinii imperiali.
Dacă sunt plantate în mai, acestea vor înflori de la începutul lui iulie și până la sfârșitul lui august. Într-un cuib e bine să pui mai mulți bulbi, iar adâncimea de plantare să fie de 10 – 15 cm.
Se folosește apă după plantare. Dacă nu plouă, în primele zile se udă o dată sau de două. Gladiolele se udă doar dimineața sau seara, după ce apune soarele.
Și florile de piatră se plantează în această perioadă și se înmulțesc prin semințe presărate pe sol începând cu aprilie. Este important de menționat că semințele nu trebuie îngropate, întrucât germinarea e ajutată de aer.
Sunt rezistente și nu sunt pretențioase. Se pun în ghiveci sau în jardiniere, dar nu suportă transplantarea. Dacă le plantezi în grădină, se înmulțesc anual datorită semințelor căzute pe sol.