Descoperă

Este unul dintre cele mai sanatoase alimente din lume. Iata de ce

Curmalele acopera o gama larga de valori nutritionale si prin urmare multi spun ca ar fi unele dintre cele mai sanatoase fructe din lume.

Nu exista aproape nici o boala in care sa nu aduca beneficii.

Sunt o sursa excelenta de fier

Pacientii care sufera de anemie ar trebuie sa consume curmale datorita cantitatii foarte mari de fier pe care o contin. Aproximativ 100g de curmale contin 0,9 mg de fier care reprezinta 11% din aportul zilnic recomandat.

Fierul face parte din hemoglobina celulelor rosii din sange si mareste capacitatea de transport a oxigenului.

Femeile gravide si copiii aflati la pubertate au mare nevoie de fier.

Opresc diareea

Curmalele contin potasiu si acest lucru le face foarte bune in oprirea diareei. In plus ajuta la refacerea florei intestinale pentru o recuperare rapida.

Remediu natural pentru constipatie

Curmalele ajuta la digerarea rapida si armonioasa a alimentelor. Trebuie sa puneti cateva curmale in apa si sa le lasati peste noapte. Acest lucru le va face sa-si elibereze sucurile care sunt un excelent laxativ.

Regleaza greutatea corpului

Datorita cantitatii mari de nutrienti, curmalele provoaca o senzatie de satietate si ajuta in procesul de pierdere in greutate. Daca le consumati pe burta goala vor regla activitatea intestinelor in timp ce corpul va primi cantitatea de zahar necesara.

Mentin inima sanatoasa

Oamenii cu o inima slaba pot utiliza acest fruct pentru un efect uimitor. Puneti o mana de curmale cu seminte in apa peste noapte la temperatura camerei. De dimineata scoateti semintele si curmale din apa. Puneti semintele si apa intr-un blender si puteti consuma aceasta bautura oricand in timpul zilei.

Curmalele pot reduce tensiunea arteriala

Curmalele sunt cele mai potrivite alimente pentru persoanele care sufera de hipertensiune arteriala. Contin foarte putin sodiu si sunt foarte bogate in potasiu. O portie standard de 5-6 curmale contint aproximativ 80 miligrame de magneziu un mineral esential care contribuie la extinderea vaselor de sange.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă