Știri Agricole

Doliu în agricultura din România. S-a stins un mare profesionist

România este în doliu! Un mare profesionist al acestei ţări, preşedintele unei organizaţii de o importanţă covârşitoare, a încetat din viaţă duminica aceasta. Prietenii apropiaţi spun că l-au văzut cu două zile în urmă mai vesel şi mai determinat ca niciodată.

Este vorba despre Aurel Tănase, președintele Organizației Interprofesionale pentru Produsele Agroalimentare (OIPA) Legume-Fructe.

Aurel Tănase a murit duminică, 31 octombrie, la vârsta de 78 de ani.

Prietenii săi apropiaţi sunt în stare de şoc, mai ales că unii îl văzuseră si petrecuseră mai mult timp împreună cu el chiar cu două zile în urmă şi nimic nu părea să anunţe această tragedie, transmite DCNews.

Iată ce spune Gheorghe Robu, un bun prieten de-al lui Aurel Tănase:“Din punctul meu de vedere, a mai murit un mare român…. a murit un OM…. A murit Aurel Tanase , președintele OIPA Legume-Fructe!…. vineri 29.10.2021 am petrecut mai mult de trei ore cu el …într-un stand de la INDAGRA….

Trei ore în care am povestit cu lacrimi și de râs dar și de plâns de la nașterea mea în Gradina de legume Steagul Roșu din Tecuci-Kalinderu, Teleorman până la ce tocmai făcusem înainte de a intra pe Ușa Pavilionului B1 de la Romexpo ….Trei ore în care am intrat pe Youtube să ne uităm de la George Robu -Romică Cârciumaru si Radu Pietreanu – Costel Pârțag, la George Robu – ăl mai mare actor dintre Tractoriști, și Radu Pietreanu poetul patriot…

Trei ore de planuri de acțiune, cum să recuperăm o parte din Piața de Desfacere vândută de trădătorii de neam și țară, pentru a o reda chinuitului și batjocoritului Gospodar român….

Trei ore în care l-am văzut pe Aurel Tanase, mai viu, mai vesel și mai determinat ca niciodată….

Acum o oră am aflat că Aurel Tanase nu mai e….

De ce mi-ai făcut asta, dom Tănase…?! doar am scris și am si desenat pe un pliant Modelul de solar pe care urma să îl oferim din partea OIPA tuturor membrilor Legumicultori din România…. Desenul l-ai pus în buzunarul de la piept…. urma ca în prima săptămână din Noiembrie să vii la Frumusani la Rod Gustos de Frumusani să iei matrița și să începem Fabricarea primelor Solarii…

Ai promis asta Dom Tănase…CU MARTORI!!! De ce ai plecat… de ce?! Români…oricare ați fi….oriunde ați fi…fie în propria voastră grădină…fie la cules de sparanghel sau căpșuni prin fufa și perversa codoașă Europa…fie că mergeți la Mall sau la cea mai amărâtă Piață de Legume….dacă mai găsiți pe ici, pe colo o legumă sau un fruct cu gust românesc, spuneți un Dumnezeu să-l ierte pe Aurel Tanase, Fondatorul si Președintele OIPA Legume – Fructe …că e și meritul lui pentru asta….

Adio, Domnule Președinte…. și bunul Dumnezeu să te ierte …ca și pă mine…. căci nu pot să nu te cert, că plecași tocmai când aveam atâta treabă de făcut…..”

Aurel Tănase avea planuri mari pentru agricultura din România

Într-un interviu acordat în luna iunie a acestui an pentru Ziarul Financiar, Aurel Tănase afirma că România ar putea juca rol mult mai important în ceea ce priveşte exportul unor fructe şi legume în nordul Europei, după Spania. Tot ce trebuie să facem este să „reuşim să concentrăm oferta şi să o punem pe piaţă“. O monedă forte a României ar putea fi cireşele, afirma preşedintele OIPA.

“Suntem pe locul trei la suprafaţa cultivată cu cireşi şi putem să le distribuim în afara ţării. Olanda ne-a cerut, suntem în discuţii cu ei şi vor să iniţiem o întâlnire urgentă. Noi venim ca o mănuşă, ca o continuare a livrărilor către nordul Europei, după Spania, pentru că noi putem asigura continuitatea după luna iulie, până la finalul anului. (…)

Avem opt proiecte în derulare pentru exportul de fructe şi legume. Am trimis săptămâna trecută mostre cu avionul în Dubai, le plac şi le vor. Am trimis şi în Arabia Saudită şi în toată Europa, dar acum scopul este să reuşim să concentrăm oferta şi să o punem în piaţă. Totul ţine de organizare şi disciplină. Valoarea proiectelor din fonduri europene este de 6 milioane de euro. (…)

Moneda forte sunt cireşele, apoi urmează caisele, prunele şi merele. (…) Guvernul nu ţine cont de noi, nu ne consultă şi nu ne încurajează, ba chiar invers.”

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.