Descoperă

Cură de nuci pentru sănătate. De ce e numit medicamentul toamnei

Cură de nuci pentru sănătate. De ce e numit medicamentul toamnei
Cură de nuci pentru sănătate. De ce e numit medicamentul toamnei

Toamna, nucile sunt în plin sezon, așa că este important să le consumăm, având multe beneficii pentru organism. În plus, atunci când sunt amestecate cu miere, nucile au o putere vindecătoare enormă.

Rețete – remedii naturale cu ajutorul nucilor

Combinația de miere și nuci oferă organismului necesarul de vitamine, minerale, proteine, grăsimi și carbohidrați, fiind, în plus, și foarte gustoasă. Pentru a obține un remediu natural, vei avea nevoie de o jumătate de kilogram de miere și jumătate de kilogram de nuci măcinate și suc de lămâie.

După ce s-au amestecat bine toate ingredientele, remediul natural este gata. Din această compoziție se poate consuma câte o linguriță, de trei ori pe zi.

O altă variantă este combinația macerată, folosind aceleași ingrediente, în aceleași cantități. Apoi, amestecul se lasă la macerat câteva zile, într-un borcan închis ermetic, într-o cameră întunecoasă și bine aerisită.

Se consumă o lingură dimineața, pe stomacul gol, fără a mai consuma altceva după, timp de jumătate de oră.

Cură de nuci pentru sănătate. De ce e numit medicamentul toamnei

Beneficiile combinației de nuci cu miere

Luptă contra anemiei

Pentru a combate anemia, folosiți câte o linguriță din amestecul menționat mai sus, de trei ori pe zi.

Reduce inflamațiile

Amestecul de miere și nuci reduce inflamația în bolile de piele precum psoriazisul sau eczema, datorită concentrației mare de grăsimi.

Previne îmbătrânirea 

Protejează pielea împotriva radicalilor liberi, prevenind îmbătrânirea, datorită conținutului de vitamina A și E. În plus, studiile demonstrează că nucile reduc riscul apariției bolii Alzheimer, datorită concentrației ridicate de Omega 3.

Luptă contra condițiilor gastrice

Combinația de miere și nuci luptă contra ulcerului gastric. Vei avea nevoie de 20 de grame de nuci care se fierb în apă, după care se filtrează şi se pisează, apoi se amestecă cu 2 linguri de miere într-un pahar cu lapte.

Amestecul se consumă de trei ori zi, înaintea meselor principale, în cantitate de 2,3 linguri.

Tratează durerile de cap

Nucile combinate cu mierea tratează durerile de cap și insomniile. Înainte de culcare, trebuie să consumați un amestec preparat din 5-10 nuci pisate şi 2-3 linguriţe de miere.

Specialiștii susțin că și frunzele de nuc sunt foarte sănătoase pentru organsim.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă