Cum va fi vremea în săptămâna 13 – 20 martie

Meteorologii anunță că săptămâna viitoare valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele nord-estice.

Meteorologii estimează că temperaturile vor rămâne mai ridicate decât ar fi normal în această perioadă a anului, până la începutul lunii aprilie, când valorile termice se vor situa în jurul celor specifice.

Cantităţile de precipitaţii vor fi, în general, apropiate de cele normale.

Potrivit ANM, estimările meteo pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 2003-2022.

În ceea ce privește precipitațiile, regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo pentru săptămâna 20 – 27 martie 2023

Estimările arată că temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Abaterea termică cea mai mare va fi în zona Maramureșului și în județul Bistrița-Năsăud.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Vremea la final de lună martie

În intervalul 27 martie – 3 aprilie, meteorologii prognozează temperaturi ale aerului ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cel mai cald va fi în sud-estul țării unde vor fi medii zilnice de peste 10 grade Celsius.

În această săptămână regimul pluviometric va fi ușor excedentar în zonele montane, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Cum va fi vremea la început de aprilie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. În sud și vest, mediile zi-noapte vor fi în jur de 10 grade, în timp ce în Dobrogea, Moldova și Transilvania vor fi în jur de 8 grade Celsius.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Cum se fac estimările meteo pentru patru săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie anunță că estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2003-2022.

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Săptămâna 13 – 20 martie 2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele nord-estice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 20 – 27 martie 2023

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 27 martie – 3 aprilie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Regimul pluviometric va fi uşor excedentar în zonele montane, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 3 – 10 aprilie 2023

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    More in Agromedia