Casa și Grădină

Cum se plantează pomelo. Ce este, de fapt, acest fruct

Cum se plantează pomelo. Ce este, de fapt, acest fruct
Cum se plantează pomelo. Ce este, de fapt, acest fruct

Pomelo este un fruct foarte apreciat Asia, devenind cunoscut și în rândul românilor. Are un gust mai dulce decât un grapefruit și este mai mare, având numeroase beneficii pentru sănătate.

Cum se plantează pomelo

Nu este deloc complicat să plantezi pomelo, pornind pur și simplu de la sâmburii pe care îi păstrezi după ce mănânci un fruct.

Sâmburii se pun în ghivece mici, la un aproximativ un centimetru distanță unul de altul, udați bine, apoi lăsați să germineze.

Ai grijă să aibă mereu umiditate în pământ, iar în 2-3 săptămâni vor încolți.

După ce planta crește în înălțime, e recomandat să fie mutată într-un ghiveci mai mare.

Iarna, copacul de pomelo trebuie ferit de îngheț.

În acest filmuleț poți vedea cum se germinează sâmburii de pomelo

Vezi și în acest clip cum se cultivă pomelo

Pomelo – beneficii și proprietăți

Pomelo conține mai multe vitamine, minerale și antioxidanți, cu numeroase beneficii pentru sănătate. Acest fruct conține vitamina C în cantitate mare, fiind un puternic antioxidant care stimulează imunitatea, care ajută la prevenirea deteriorării celulare a compușilor dăunători numiți radicali liberi Este, de asemenea, bogat în alte vitamine și minerale, inclusiv potasiu, care ajută la reglarea echilibrului fluidelor și a tensiunii arteriale.

Este bogat în fibre insolubile, ceea ce ajută la prevenirea constipației. Fibrele alimentare servesc, de asemenea, ca sursă de hrană pentru bacteriile sănătoase din intestin. În plus, fibrele din fructe au fost asociate în cadrul mai multor studii, cu densitatea osoasă îmbunătățită, menținerea greutății pe termen lung, îmbunătățirea sănătății intestinului și a creierului și a riscului scăzut al unor boli cronice. Ideal în dietele de slăbit Aceste citrice pot ajuta să slăbiți. Asta pentru că un pomelo decojit conține doar 230 de calorii, ceea ce este un număr relativ mic pentru un volum atât de mare de alimente. Mai mult, pomelo conține proteine ​​și fibre, ambele oferind senzația de sațietate pe termen lung. Atât alimentele care conțin proteine, cât și fibre ajută la inducerea sentimentelor de plenitudine. Astfel, este posibil să vă fie mai ușor să vă reduceți aportul de calorii și să pierdeți în greutate alegând aceste alimente.

Pomelo poate stimula sănătatea inimii prin reducerea nivelului de colesterol și trigliceride, două grăsimi din sânge care au fost legate de bolile de inimă. Un studiu a demonstrat că aceste citrice pot reduce aceste grăsimi din sânge prin prevenirea absorbției complete a colesterolului din alimente în organism. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări la om pentru a stabili o legătură între acest citric și sănătatea inimii. Efecte anti-îmbătrânire Potrivit studiilor, datorită conținutului său ridicat de antioxidanți, acest fruct are efecte semnificative anti-îmbătrânire. Antioxidanții, inclusiv vitamina C, pot ajuta la prevenirea leziunilor pielii cauzate de radicalii liberi dăunători. Mai mult, uleiul esențial din coaja de pomelo este bogat în antioxidanți și poate reduce producția de melanină în piele, ajutând potențial la prevenirea decolorării și a petelor solare.

Coaja poate avea, de asemenea, proprietăți antibacteriene și antifungice. Exsită studii care au observat că uleiul esențial din coajă de pomelo poate ucide Penicillium expansum, o ciupercă care poate produce o neurotoxină dăunătoare.

Pomelo se poate păstra la temperatura camerei pentru șapte zile, dacă vrei să îl consumi destul de repede, și între șase și opt săptămâni în frigider. Acesta este un fruct versatil, care poate fi consumat ca atare, dar are un gust la fel de bun dacă este introdus în salate, marinade sau alte mâncăruri.

Valori nutriționale; un pomelo fără coajă are aproximativ 600 de grame și conține: Proteine: 5 grame Grăsime: 0 grame Carbohidrati: 59 grame Fibră: 6 grame Riboflavină: 12,6% din doza zilnică recomandată (DZR) Tiamină: 17,3% din DZR Vitamina C: 412% din DZR Cupru: 32% din DZR Potasiu: 28% din DZR

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.