Fasolea verde păstăi nu este doar un aliment cu ajutorul căruia preparăm mâncăruri delicioase, ci unul important, cu multe beneficii, datorită nutrienților săi.
În plus, atunci când este gătită corect, fasolea verde nu își pierde nutrienții, din contră, antioxidanții din păstăi își îmbunătățesc proprietățile atunci când acestea sunt fierte.
Cum se gătește corect fasolea verde păstăi
Conform specialiștilor, pentru a păstra cât mai bine nutrienții păstăilor de fasole, este important să urmăm câțiva pași simpli. În primul rând, fasolea păstăi nu își pierde nutrienții atunci când este fiartă sau gătită la abur.
Este recomandat să punem apa la fiert mai întâi, alături de un praf de sare, iar atunci când apa clocotește, punem și păstăile de fasole verde pentru 5-10 minute, în funcție de maturitatea păstăilor. Nu este indicat s-o fierbem mai mult timp deoarece proprietățile încep să dispară.
Beneficiile fasolei verde
Una dintre bucuriile culinare ale verii este fasolea verde păstăi. Aceasta are multe beneficii pentru sănătate, pe lângă gustul minunat.
Printre cele mai importante beneficii, regăsim:
- un conținut scăzut de calorii
- o bogată sursă de fibre
- o bogată sursă de vitamina C
- efecte antioxidante și antiinflamatoare, în special substanțe flavonoide.
Sursă bogată de fibre
Fasolea verde conține fibre dietetice care se regăsesc doar în plante. Aceste fibre sunt extrem de importante pentru tranzitul intestinal, prevenind bolile colonului. În plus, fasolea conține atât fibre solubile, cât și insolubile. Cele solubile pot ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare, iar cele insolubile previn constipația.
Sursă bogată de magneziu pentru femei și de fier pentru bărbați
Femeile și bărbații au organisme diferite, iar fasolea verde are proprietăți benefice pentru ambele genuri. Astfel, cu ajutorul magneziului, fasolea poate susține dezvoltarea oaselor, poate susține sistemul imunitar și întărește dinții. Pe de cealaltă parte, fasolea le aduce bărbaților un aport de fier care ajută la formarea globulelor roșii, a celulelor noi, a hormonilor și a neurotransmițătorilor.
Conține vitamina C și K
Fasolea crudă este o bună sursă de vitamina C care aduce un mare aport sănătății oaselor, cartilajiilor, a dinților și gingiilor. În plus, vitamina C promovează absorbția fierului din plante.
Vitamina K ajută la producerea de proteine, importante pentru coagularea sângelui, dar și pentru formarea oaselor.