Agromedia

Cum să ții graurii departe de cireșe. 3 metode care funcționează

Graurii pot fi o adevărată provocare pentru grădinarii care își cultivă cireșele cu dragoste și grijă. Aceste păsări inteligente pot devora recolta într-un timp foarte scurt, lăsându-i pe crescători cu puțin sau deloc fructe. Cu toate acestea, există câteva metode eficiente pentru a ține graurii departe de cireșe, astfel încât să te bucuri de recolta ta în pace. Iată trei strategii care s-au dovedit a fi eficiente:

1. Utilizarea dispozitivelor de respingere acustică

Graurii sunt sensibili la zgomotele puternice și neobișnuite. Prin urmare, un mod eficient de a îi ține departe de cireșe este să folosești dispozitive de respingere acustică. Acestea pot fi sub formă de difuzoare care emit sunete înalte sau de dispozitive care imită sunetele predatorilor naturali ai graurilor, cum ar fi șoimii sau bufnițele. Plasarea acestor dispozitive în jurul livezii tale de cireși și schimbarea periodică a sunetelor poate ajuta la menținerea graurilor la distanță.

2. Folosirea reflectoarelor și a foliei de aluminiu

Graurii sunt de asemenea sensibili la reflexiile puternice de lumină. Poți să îi îndepărtezi folosind reflectoare sau folie de aluminiu care să producă reflexii strălucitoare în jurul cireșelor. Plasează aceste reflectoare sau folie în copacii din jurul livezii tale sau pe stâlpii din apropiere pentru a crea un efect vizual care să sperie graurii și să îi facă să caute altă sursă de hrană.

3. Construirea unor sperietori pentru păsări

Sperietorile pentru păsări sunt dispozitive care imită formele și mișcările umane sau ale altor animale pentru a speria păsările. Poți construi un sperietor simplu folosind haine vechi sau pungi de plastic umflate și atârnate în vârful unui băț. Mișcarea acestor obiecte în vânt poate să-i sperie pe grauri și să îi facă să se îndepărteze de livezile tale de cireși.

În concluzie, există mai multe metode eficiente pentru a împiedica graurii să își facă de cap în livezile tale de cireși. Utilizarea dispozitivelor de respingere acustică, a reflectoarelor și a foliei de aluminiu, precum și construirea unor sperietori pentru păsări sunt doar câteva dintre strategiile pe care le poți folosi pentru a proteja recolta ta. Experimentează și combină aceste metode pentru a găsi cea mai eficientă soluție în funcție de condițiile specifice ale grădinii tale.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Agromedia