Cultivarea legumelor nu trebuie să fie neapărat o activitate pentru oamenii care au o grădină mare, la curte. Știați că puteți să creșteți legume și fructe proaspete în ghivece?
Puteți avea fructe și legume proaspete mereu
Deși nu va fi vorba despre o producție mare, veți avea, totuși, ocazia să consumați legume sau fructe proaspete și curate, crescute chiar de voi.
Asta ne arată și utilizatorul de Tik Tok în clipul de mai jos. Acesta folosește semințele unui ardei gras, semințe pe care, de altfel, le-am arunca. Le plantează în pământ, folosind o simplă casoletă, iar apoi le udă.
În timp, semințele se transformă în răsaduri, iar apoi acestea pot fi transferate în ghivece mai mari unde să aibă loc să se dezvolte pentru a forma fructele. În doar câteva săptămâni, vă puteți bucura de propriile legume și fructe.
Sfaturi pentru o producție mai bună
Fiecare persoană poate adapta producerea de răsaduri în funcție de spațiul pe care îl deține, sau de preferințele sale culinare. Sfaturile de mai jos sunt destinate dezvoltării răsadurilor de ardei grași.
Semănarea ardeilor grași începe în luna februarie. Semințele se pot pune fie în casolete, fie în păhărele de plastic găurite. În recipiente se pune pământul, se udă bine, apoi se pun semințele, apoi turbă fină.
Temperatura optimă pentru răsărire este de 18 grade Celsius, având nevoie de o zonă luminoasă. Solul se menține umed dacă folosim turbă, așa că nu e nevoie de foarte multă apă.
Transplantarea răsadurilor se efectuează în ghivece cu diametrul și adâncimea de 30 de centimetri, păstrând și pământul de pe rădăcini. După ce am mutat răsadul, ghiveciul se umple cu sol, se tasează ușor, iar apoi se udă. În acest stadiu, avem nevoie de mai multe udări pentru a asigura o bună dezvoltare a fructelor.
Pe la finalul lunii iunie ar trebui deja să putem recolta primii ardei grași. Într-un astfel de ghiveci se pot dezvolta în jur de 12 fructe.