Într-un interviu din cadrul unei emisiuni de la TVR1, din data de 19 ianuarie, Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că nu trece cu vedere creșterea prețurilor la carburanți și că, la nevoie, statul poate ajuta prin adoptarea unor măsuri.

Ministrul Energiei: „Cotația este la cel mai mare preţ din ultimii şapte ani de zile”

Virgil Popescu a declarat în cadrul aceluiași interviu că românii se confruntă cu cel mai mare preț al cotației din ultimii șapte ani.

„Urmărim preţurile pe toată piaţa de energie, până la urmă şi carburanţii sunt pe piaţa de energie. Acolo am observat o fluctuaţie a preţului carburanţilor, în funcţie de cotaţia petrolului. Acum, e adevărat, cotaţia este la cel mai mare preţ din ultimii şapte ani de zile. (…) Da, este o cotaţie mare acum. În urmă cu o lună, o lună şi jumătate, preţurile erau sub şase lei, acum sunt peste şase lei”, a declarat Virgil Popescu, în cadrul emisiunii de la TVR1, conform news.ro.

Ministrul Energiei a susținut că, deși observă creșterea prețurilor, speră la o autoreglare a pieței, așa cum s-a întâmplat și în ultimii ani:

„Urmărim cu atenţie şi, dacă va fi cazul, vom lua şi acolo măsuri. Nu am văzut în ultimii ani de zile să vorbim de preţuri reglementate la carburanţi, piaţa s-a autoreglat la un moment dat. Să nu uităm că noi am scos acciza de la carburanţi în urmă cu doi ani, deci practic am avut o ieftinire a preţului la carburanţi, a declarat Ministrul Energiei”, pentru sursa citată.

Creșterea prețurilor la carburanți nu este trecută cu vederea de către Ministrul Energiei. Ce măsuri pregătesc autoritățile

România are rezerve de petrol

Ministrul Energiei a precizat că România are rezerve de petrol, dar se bazează și pe importurile din Kazahstan:

„Rompetrol de acolo aduce petrolul, dar şi când a fost problemă cu rafinăria de la Petromidia, nu am avut probleme cu aprovizionarea. Deci importurile au suplinit această producţie, cum nici preţurile – era o speculaţie că vor creşte preţurile din lipsă de producţie – nici preţul nu a explodat”, a completat Ministrul Energiei, conform sursei citate.

Conform Ordonanței de Urgență adoptată de Guvern, facturile la energie emise eronat vor fi recalculate fără penalități în 15 zile de către furnizori. În plus, pe perioada prezenței OUG de plafonare și compensare sunt interzise debranșările.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *