Controale în piețe. Ce a cerut premierul interimar Nicolae Ciucă

12.12.2020
Controale în piețe. Ce a cerut premierul interimar Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă, prim ministrul interimar, a solicitat, vineri, o coordonare a activităţii Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi a structurilor Ministerului Afacerilor Interne, în vederea monitorizării activităţii din pieţe, pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

“Pieţele vor fi deschise, motiv pentru care, aşa cum am discutat, o să rog ANSVSA şi structurile Ministerului Afacerilor Interne să îşi coordoneze activităţile astfel încât să putem să avem o monitorizare a tot ceea ce înseamnă activitatea în pieţe, pentru a putea să evităm partea aceasta de răspândire a a virusului”, a declarat Nicolae Ciucă, în şedinţa de guvern.

Precizările au fost făcute în contextul în care secretarul de stat Raed Arafat a explicat, în cadrul reuniunii Guvernului, că la nivelul Capitalei, din data 6 decembrie până joi, a fost înregistrat un număr de 9.070 de cazuri noi de infecţie cu SARS-CoV-2.

Șeful DSU a spus că la nivelul Prefecturii Bucureşti s-a discutat despre intensificarea controalelor şi a măsurilor de implementare a restricţiilor existente la acest moment.

Conform Marianei Stancu-Ţipişcă, Traian Berbeceanu a decis intensificarea controalelor privind dezinfectarea mâinilor şi realizarea triajului epidemiologic la intrarea în sediul autorităţilor şi operatorilor economici.

Nu în ultimul rând, ea a menţionat că prefectul Capitalei a dispus verificări, prin intermediul ITM, dacă angajatorii respectă obligaţia privind decalarea programului de lucru pentru angajaţi.

Comentarii
  • Constantinescu spune:

    La 90 de ani,nu risca mare lucru,dar pentru un om mai tanar,cine ii garanteaza ca in timp acest vaccin,nu va avea efecte dezastroase,mai ales ca producatorii,nu au nici o responsibilitate daca evectele vor fi dezastroase!Responsabilitatea o preiau guvernele politice,care sunt total ne avizate din p.d.v.medical!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *