Dacă îți dorești să mergi la mare într-un loc liniștit unde găsești o plajă sălbatică, atunci trebuie să eviți stațiunile aglomerate precum Mamaia sau Costineștii, scrie Revista Landia. În schimb, pentru o experiență unică poți alege să mergi la Gura Portiţei din Delta Dunării. Aici ai şansa de a înota cu delfinii şi să te bucuri de sălbăticia care înconjoară plaja.

Potrivit Business Magazin, familia Munteanu, vine în fiecare vară, de 20 de ani, tocmai din Câmpulung Moldovenesc, cu cortul, la Gura Portiţei. Sunt încântaţi de simplitatea şi sălbăticia plajei. Se bucură de fiecare răsărit de soare, de fiecare apus unic, de zgomotul fiecărui val care se izbeşte de mal.

”Noi venim doar pentru apă, soare şi linişte. Şi spre deosebire de alte părţi, noi stăm la câte stele vrem noi. Avem plaja noastră şi marea noastră”, afrimă Petrică Munteanu, turist.

În Marea Neagră, mamiferele marine sunt reprezentate de trei specii de delfini, apartinând de două familii: familia Delphinidae și familia Phocoenidae. Un singur grup de delfini poate cuprinde adulti, juvenili si pui. Cele mai strânse legături în aceste grupuri cu stratificare socialã sunt cele dintre mamă si pui; toate relațiile din grupurile de delfini sunt construite în jurul acestei relatii de bază

Gura Portiței se află la 50 de kilometri de municipiul Tulcea, între Marea Neagră și Lacul Golovița, în Delta Dunării.

În acestă zonă se poate ajunge doar cu barca. Drumul, de aproximativ o ora jumătate, oferă o ocazie unică de a admira frumusețile Deltei Dunarii. Satul de vacanță dispune de restaurant cu meniu variat din pește proaspăt, dar și preparate tradiționale dobrogene.

Pentru cazare puteți alege între o cameră lângă lac pe insuliță sau o cameră cu priveliște la mare. De asemenea, pentru o experință nouă, puteți alege o căsuță pe plajă.

Plaja este curată și satisface nevoile oricărui tip de turist. Există zonă amenajată cu șezlonguri, dar și pentru cel care preferă cearceaful, scriu jurnaliștii de la Ziua de Constanța.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.

    More in Descoperă