Știri Agricole

Cea mai recenta inventie a propagandei ruse: „Ucraina foloseste pasari migratoare ANTRENATE pentru a trimite „arme biologice”

Ministerul rus al Apărării răspândește noi informații false, preluate de agențiile de presă de stat. Potrivit RIA Novosti, instituția vorbește despre un „proiect secret” prin care SUA ar dezvolta o tulpină de gripă în laboratoare din Kiev, Harkov și Odesa, pe care ar vrea să o răspândească în Rusia cu ajutorul liliecilor și păsărilor migratoare, potrivit Kyiv Independent.

Cu ajutorul păsărilor, dezvoltatorii de arme biologice ar spera să răspândească tulpina de gripă H5N1 „cu o rată a mortalității de 50%” și boala Newcastle, asemănătoare cu gripa aviară. Pentru acest lucru ar urma să fie folosite două specii de păsări, a căror rută de zbor pentru iarnă trece pe teritoriul Rusiei, susține propaganda rusă, potrivit pravda.com.ua.

Scenariul fals mai vorbește și de posibilitatea ca virusurile să fie răspândite de lilieci.

Ministerul rus al Apărării a distribuit hărți și texte, inclusiv stema SUA și fotografii cu păsări și susține Rusia ei ar fi prins păsări infectate eliberate din așa-numita „Rezervație Herson” din regiunile Ivanovo și Voronezh. Nu a prezentat însă nicio dovadă clară în sprijinul acestei teorii.

O altă minciună răspândită de ruși este că SUA experimentează cu „coronavirusul liliecilor” pentru a crea arme biologice în Ucraina. Forțele armate ale Rusiei au susținut, tot fără dovezi, că au descoperit că Pentagonul a finanțat studii biologice în Ucraina pentru a realiza „răspândirea sub acoperire a agenților patogeni mortali”.

Aceste speculații vin în condițiile în care Rusia a încercat deja să reînvie o conspirație veche de ani de zile conform căreia există laboratoare militare americane în Ucraina care dezvoltă capacități de război biologic, potrivit Newsweek.

Mai mulți oficiali americani și președintele ucrainean Volodimir Zelenski au negat aceste informații.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.