Știri Agricole

Cea mai ieftină benzinărie. Aici e cel mai rentabil să faci plinul

Cea mai ieftină benzinărie. Consiliul Concurenței a monitorizat prețurile practicate de marile lanțuri de benzinării după ce prețurile pe litru de carburanți au fost reduse. Iată unde găsești cea mai ieftină benzină și motorină.

De la 1 iulie, carburanții s-au ieftinit cu 7-8%, dacă includem aici și reducerea de preț de 50 de bani, suportată jumătate de Guvern, jumătate de companii.

Consiliul Concurenței, care gestionează aplicația Monitorul Prețurilor, a afișat pe pagina sa de Facebook mai multe tabele cu prețurile medii pentru fiecare rețea, prețurile variind de la o benzinărie la alta.

Prețurile afișate în tabelul de mai jos nu includ compensarea de 50 de bani pe litru, cu excepția celor din rețeaua Rompetrol, din ziua de 1 iulie. Această reducere s-a aplicat la 1 iulie și încă se aplică în benzinării la casă, pe bonul fiscal.

Mai mult, datele arată că la 3 săptămâni de atunci, prețurile au mai scăzut peste compensarea de 50 de bani suportată în mod egal de bugetul de stat și de operatorii de benzinării.

Așadar, potrivit datelor furnizate de Consiliul Concurenței, cel mai mic preț la benzină, pentru data de 22 iulie, s-a înregistrat la la Petrom (8,39 lei), urmat de Lukoil (9,40) și Socar (8,41).

Petrom și Lukoil au oferit cel mai mic preț pe litrul de motorină, de 9,04 lei, urmat de Socar, cu 9,07 lei

De altfel, liderul pieței de distribuție a carburanților a ieftinit joi, 21 iulie, și benzina și motorina cu 13-15 bani pe litru. Astfel, prețul plătit efectiv de români pentru benzină, după aplicarea reducerii pe bonul fiscal, a coborât la stațiile Petrom sub 8 lei pe litru, iar pentru motorină este undeva la 8 lei și 50 de bani pe litru. Prețuri similare erau și la MOL.

Potrivit Asociației Energia Inteligentă, ieftinirile de la pompă se datorează scăderii cotațiilor țițeiului și produselor petroliere, dar și a scăderii cursului leu/dolar. Alte elemente importante care au determinat această situație sunt legate de creșterea capacității de procesare prin reluarea funcționării unor mari rafinării din regiune, precum cea a OMV de lângă Viena.

Săptămâna trecută, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat la Digi24, că în contextul în care barilul de petrol a ajuns la o cotație echivalentă cu cea de dinaintea izbucnirii războiului din Ucraina, se așteaptă ca “benzinăriile să fie corecte cu românii”.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.