AgromediaDescoperă

Ce sunt fructele de aronia și care sunt proprietățile lor vindecătoare

Ce sunt fructele de aronia și care sunt proprietățile lor vindecătoare
Ce sunt fructele de aronia și care sunt proprietățile lor vindecătoare

Fructele de aronia sunt fructele unui arbust originar din America de Nord, unde crește în sălbăticie. Deși seamănă cu fructele de pădure, fructele aronia sunt mai degrabă înrudite cu merele.

Planta a devenit populară, în ultima vreme, și în România, deoarece nu este pretențioasă față de factorii de mediu și rezistă și la temperaturi de până la -30 de grade Celsius.

În plus, fructele de aronia sunt extrem de benefice pentru organismul uman. În trecut, nativii americani le foloseau ca remediu natural pentru răceală. În prezent, oamenii de știință au descoperit multe alte proprietăți vindecătoare.

Fructe de aronia – valori nutriționale

Într-o sută de grame de fructe de aronia, se găsesc:

  • 20g fibre
  • 59g carbohidrați
  • 4g proteine
  • 2g grăsimi
  • 6 mg mangan
  • 72 micro grame acid folic
  • 74 micro grame vitamina K
  • 01 grame sau chiar mai puțin sodiu.

De asemenea, aceste fructe mai conțin vitaminele A, C și E, dar și o cantitate considerabilă de antioxidanți.

Fructe de aronia – Proprietăți

Detoxifiează organismul

Fructele de aronia conțin antioxidanți precum catehina, luteina sau carotenul, fiind de mare ajutor la eliminarea radicalilor liberi regăsiți în sânge, piele, țesuturi și organe.

În plus, fructele ajută la întărirea sistemului imunitar, datorită conținutului mare de vitamine, printre care și vitamina C, ajutând la stimularea activității celulelor albe și la producerea de colagen.

Reglează tensiunea

Fructele de aronia conțin mult potasiu care ajută la dilatarea și relaxarea vaselor de sânge. Astfel, scad tensiunea arterială și cresc fluxul sanguin.

Îmbunătățesc vederea

Conținutul de caroten al fructelor ajută la reducerea stresului oxidativ al ochilor, prevenind degenerarea oculară.

Susțin funcția cognitivă

O proprietate importantă a fructelor de aronia este aceea de a crește activitatea neuronală, de a reduce stresul oxidativ și de a întări legăturile neuronale, reducând, astfel, riscul apariției bolilor precum Alzheimer sau demența.

Benefice în curele de slăbire

Fructele de aronia ajută la eliminarea apei din corp, dar și la eliminarea toxinelor din corp care susțin acumularea greutății în exces. În plus, fructele ajută la reglarea glicemiei, datorită conținutului de fibre care mențin un echilibru al zahărului din sânge.

Au efect antibacterian

Fructele au fost folosite pentru prima dată cu scopul de a îndepărta răcelile, luptând împotriva infecțiilor bacteriene care pot apărea la nivelul sistemului respirator.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Agromedia