Știri Agricole

Ce se pune la rădăcina roșiilor să crească mari și gustoase. E un ingredient pe care îl ai sigur în casă

Ce se adaugă la rădăcina roșiilor pentru a fi sănătoase și savuroase. E un produs care se găsește în toate gospodăriile.

Ce se pune la rădăcina roșiilor să crească mari și gustoase. E un ingredient pe care îl ai sigur în casă. Tratamentul acesta ajută la fertilizarea plantelor și le ferește de bolile fungice care pot apărea în orice grădină.

Ce se adaugă la rădăcina roșiilor pentru a fi sănătoase și savuroase. E un produs care se găsește în toate gospodăriile

Ce se adaugă la rădăcina roșiilor pentru a fi sănătoase și savuroase. E un produs care se găsește în toate gospodăriile din România pentru că este util în mai multe situații. Agricultorii cu experiență cunosc bine acest truc.

Mai exact, este vorba de sarea amară care reprezintă un compus mineral de sulfat de magneziu (MgSO4). Se găsește sub formă cristalină, asemănătoare cu sarea de masă, care se pune în gropile de la răsaduri înainte de plantare.

Sarea amară ajută plantele să-și întărească pereții celulari într-un stadiu incipient. E nevoie de 1-2 lingurițe, care se acoperă mai apoi cu un strat de pământ înainte de a adăuga în groapa din grădină răsadul.

Ingredientul face planta mai puternică și crește nivelul de magneziu din sol. Pentru rezultate și mai bune este indicat să se fertilizeze solul înainte cu coji de ouă. Calciul are rolul de a preveni putrezirea capătului florii și reduce riscul apariției altor boli.

Ce se mai poate pune la rădăcina roșiilor

Oamenii folosesc și aspirină care ajută la fel ca sarea amară la stimularea legumelor, adică le face să crească mai ușor și să dea roade mai repede. De asemenea, le întărește în fața bolilor care pot apărea, indiferent de vreme.

Totodată, acest pastile țin la distanță insectele. În felul acesta musculițele nu mai sunt atrase de plante. Un alt pont important pe care trebuie să-l știe neapărat gospodarii care apelează la aspirină este că aceasta ține mana la distanță.

Cum se face tratamentul la aspirină la roșii

Tratamentul cu aspirină la roșii este unul simplu, care se face atunci când se pun plantele în pământ. Medicamentul pe bază de acid acetilsalicilic se adaugă în gropile săpate pentru plantare, la fiecare rădăcină.

Pentru o eficiență puternică, care ajută la întărirea sistemului imunitar al plantelor se pot pune două tablete de aspirină, apoi se udă răsadurile. De asemenea, răsadurile pot fi pulverizate cu soluție cu aspirină înainte de a fi plantate.

Această soluție ajută la germinarea semințelor. Pulverizarea roșiilor cu soluție cu aspirină poate acționa inclusiv ca fungicid. Așadar, se pune o pastilă în 3-4 litri de apă, se agită bine și se pulverizează răsadurile cu câteva zile înainte de a le planta.

Vinetele, ardeii și cartofi pot beneficia de același tratament. Aspirina are efecte miraculoase asupra acestor legume care se plantează în fiecare primăvară. Procesul are loc de obicei la finalul lunii aprilie sau începutul lui mai.

Adrian Ioan
Adrian Ioan are o experienta de peste 10 ani in presa online, lucrand in prezent ca editor la publicatia huff.ro. A realizat stiri in regim breaking news, materiale exclusive si interviuri, fiind colaborator Agromedia de la infiintarea proiectului.

You may also like

Comments are closed.