Pisicile au modul lor inconfundabil de a deveni stăpâne peste orice spațiu, iar patul oamenilor nu iese din această ecuație. De cele mai multe ori, pisicilor li se permite să doarmă în pat. Părerile în legătură cu avantajele și dezavantajele acestui fapt sunt împărțite, însă majoritatea deținătorilor de pisici nu le interzic accesul nicăieri.

Pisicile sunt ca un medicament

Experții susțin că sunt multe avantaje atunci când permiteți pisicii să doarmă cu voi. În primul rând, acestea au capacitatea de a destresa stăpânul, ceea ce scade riscul de infarct cu 30%-40%.

În plus, torsul acestora este un alt pansament de care poate nici nu eram conștienți. Pisicile torc cu o frecventa de 20-140 hertzi, iar acest sunet determină regenerarea densității oaselor și regenerarea celulelor. Astfel, torsul pisicii devine un remediu natural.

Pisicile au un câmp electromagnetic foarte puternic, iar atunci când acestea intră în contact cu o persoană bolnavă, undele electromagnetice neutralizează undele emise de către acea persoană.

Fiecare persoană poate pune problema în funcție de propriul confort, deși majoritatea deținătorilor de animale de companie privesc această situație ca pe fiind una pozitivă. În plus, pisicile alină singurătatea și oferă mereu stăpânilor un prilej de a râde, datorită caracterului lor comic.

Pisicile pot aduce paraziți în pat

Animalele de companie pot dăuna sănătății, susțin unii specialiști care scot în evidență faptul că pisicile pot aduce pe lăbuțe nisip și resturi din litieră. Astfel, apariția paraziților intestinali și acarienilor pe lenjerie nu este o surpriză. Totuși, persoanele care doresc să doarmă cu animăluțul în continuare trebuie să schimbe lenjeria de pat mai des și să asigure o bună igienă a pisicii.

Unele studii susțin că prezența animalelor în pat ne poate tulbura somnul, fiind treziți mai des în timpul nopții de sunetele sau foiala acestora. În definitiv, diferența nu este foarte mare, în special dacă stăpânului îi este mai ușor să adoarmă ascultând torsul pisicii.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.

    More in Agromedia